Antena Meniu Search
x

Adrian Mutu, locul 7 într-un top al sportivilor celebri suspendaţi pe termen lung

Fostul internaţional român Adrian Mutu, actual selecţioner al naţionalei de tineret a României, a fost inclus de Sport Scroll într-un top al sportivilor suspendaţi din meseria care le-a adus notorietate şi mulţi bani.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.12.2019, 12:36

Mutu a fost suspendat şi în perioada în care era sub contract cu Chelsea Londra
Mutu a stat şase luni pe margine, din cauza substanţelor interzise, în perioada în care era la Fiorentina - Hepta

Fostul internaţional român Adrian Mutu, actual selecţioner al naţionalei de tineret a României, a fost inclus de Sport Scroll într-un top al sportivilor suspendaţi din meseria care le-a adus notorietate şi mulţi bani.

Despre Mutu se scrie că "pur şi simplu nu s-a învăţat minte. A fost cel mai bun fotbalist român al generaţiei sale, însă a fost descoperit pozitiv cu cocaină la Chelsea Londra şi suspendat pentru şapte luni. Apoi, Mutu a dus-o din rău în mai rău. Chelsea i-a rupt contractul şi l-a dat în judecată pentru modul în care a afectat imaginea clubului, instanţa obligându-l să plătească daune în valoare de 17 milioane de euro. Mai mult, ajuns în Serie A, Mutu a fost suspendat şase luni şi de Federaţia Italiană, după ce a fost găsit pozitiv cu o altă substanţă interzisă".

Specialiştii Sport Scroll l-au pus pe primul loc al clasamentului pe ciclistul american Lance Armstrong.

Despre fostul câştigător al Turului Franţei se scrie că "a fost de şapte ori câştigător al Turului Franţei şi un idol pentru milioane de oameni. Însă ceea ce mulţi anticipau s-a dovedit adevărat, iar în prim plan au apărut dovezi care au arătat că Armstrong a fost beneficiarul celui mai celebru sistem de dopaj. A căzut în dizgraţie, a fost deposedat de titluri şi a fost suspendat pe termen definitiv".

Lance Armstrong este urmat în clasamentul sportivilor celebri suspendaţi pe termen lung de fostul fotbalist argentinian Diego Maradona şi de Vontaze Burfict, considerat unul dintre cei mai violenţi jucători de fotbal american din istorie.

Ierarhia generală cuprinde şi alte nume celebre precum atacantul uruguaian Luis Suarez, fostul portar columbian Rene Higuita, jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, luptătorul de MMA (arte marţiale mixte) Nate Diaz, lotul paralimpic al Rusiei, foştii atleţi Ben Johnson, Tyson Gay şi Justin Gatlin, ciclistul Alberto Contador sau foştii fotbalişti Eric Cantona, Roy Keane, Pepe şi Rio Ferdinand.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Adrian Mutu, locul 7 într-un top al sportivilor celebri suspendaţi pe termen lung