Antena Meniu Search
x

Napoli – Frankfurt 3-0 în optimile Champions League. Confruntări violente între fanii germani şi poliţie, înaintea meciului

Napoli – Frankfurt 3-0 în optimile UEFA Champions League. Napoli merge în sferturile de finală!

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 23:57

Minutul 90: Final de meci! Napoli merge în sferturile de finală!

Minutul 64: Zielinski înscrie din penalty.

Minutul 53: Osimhen înscrie din nou.

Minutul 45(+2): Osimhen deschide scorul în ultima fază a reprizei

Pe acelaşi subiect

Echipele de start din Napoli – Frankfurt:

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui – Anguissa, Lobotka, Zielinski – Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Frankfurt: Trapp – Tuta, Buta, Ndicka – Knauff, Rode, Sow, Lenz – Kamada, Gotze – Borre

Ciocniri la Napoli între fanii lui Eintracht Frankfurt şi poliţişti

Confruntări au izbucnit, miercuri, la Napoli, între suporterii echipei germane de fotbal Eintracht Frankfurt, care nu aveau bilete, şi poliţişti, înaintea meciului din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, informează AFP.

Sute de ultraşi germani, purtând cagule şi îmbrăcaţi în negru, au lansat proiectile şi bombe fumigene asupra poliţiştilor care au răspuns cu gaze lacrimogene, potrivit imaginilor difuzate de presa italiană. O maşină a poliţiei a luat foc. Aceste violenţe, care au avut loc într-o piaţă din centrul istoric al oraşului, au avut loc în condiţiile în care suporterii lui Eintracht sunt privaţi de bilete pentru această întâlnire, după un ping-pong între autorităţile italiene şi clubul german, pe fondul existenţei unor riscuri de tulburare a ordinii publice.

În ciuda acestui context, cel puţin 600 de suporteri germani au făcut deplasarea la Napoli fără bilete, potrivit presei.

După cum s-a anunţat, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a ameninţat marţi că va sancţiona cluburile şi oraşele lor care refuză să primească suporteri ai echipelor adverse, în ajunul meciului Napoli - Eintracht Frankfurt. Pe fondul temerii de incidente, niciunul dintre cele 2.700 de locuri alocate iniţial suporterilor vizitatori pe stadionul Diego Maradona din Napoli nu vor fi ocupate.

Spalletti vrea ca Napoli "să devină folclor" printr-o calificare istorică în sferturile Ligii Campionilor

Antrenorul Luciano Spalletti vrea ca echipa italiană de fotbal SSC Napoli să "devină folclor" prin calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru prima dată în istoria sa, conform agenţiei DPA.

"Echipele mari sunt formate din jucători mari. Există istorie care să fie scrisă în meciul de mâine (miercuri, n. red.). Oraşul nostru este plin de poveşti mari şi de personalităţi mari. Ne dorim să devenim parte din istoria lui Napoli şi să devenim folclor în acest oraş", a declarat Spalletti în cursul unei conferinţe de presă. "Putem compara acest meci cu prima finală a sezonului, nu cred că asta poate pune presiunea de o parte, pentru am avut deja de-a face cu multe situaţii pozitive şi negative în acest sezon. Ţinând cont că este practic o finală, vreau să văd atitudinea unei echipe înfometate care îşi doreşte un rezultat", a adăugat tehnicianul italian, potrivit Agerpres.

SSC Napoli conduce cu un avans de 18 puncte în clasamentul din Serie A şi este neînvinsă în ultimele sale 11 meciuri de pe teren propriu în Liga Campionilor. Italienii pornesc cu prima şansă în partida programată miercuri seară pe stadionul Diego Maradona, împotriva deţinătoarei trofeului Europa League, însă Spalletti şi-a avertizat elevii să nu se considere favoriţi după victoria cu 2-0 din tur.

"Ar fi teribil de îndrăzneţ pentru noi să presupunem că suntem deja în runda următoare, nu aşa facem lucrurile. Mâine (miercuri) avem nevoie de cap inimă şi puţin noroc. Nu o vom subestima pe Eintracht, calificarea este încă doar la 50-50 şi trebuie să repetăm performanţa magică din prima manşă", a mai spus antrenorul lui Napoli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Napoli – Frankfurt 3-0 în optimile Champions League. Confruntări violente între fanii germani şi poliţie, înaintea meciului