Antena Meniu Search
x

Neymar a semnat un contract pe doi ani la Al-Hilal: "Mi-am dorit să fiu un jucător global. Vreau să scriu o nouă istorie sportivă"

Neymar a semnat un contract pe doi ani la Al-Hilal din Arabia Saudită, după șase ani petrecuți la Paris St Germain, în care atacantul brazilian a câștigat mai multe trofee interne, dar nu și Liga Campionilor, la care clubul râvnește.

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 09:53

Neymar a semnat un contract pe doi ani la Al-Hilal
Neymar a semnat un contract pe doi ani la Al-Hilal - Profimedia

Nu au fost dezvăluite detalii financiare, dar se pare că onorariul a fost de aproximativ 90 de milioane de euro, plus adaosuri și sub rezerva efectuării unei vizite medicale pentru jucătorul de 31 de ani, potrivit Reuters. Ziarul francez L'Equipe a afirmat că tranzacția i-ar putea aduce lui Neymar 160 de milioane de euro.

Neymar a semnat un contract pe doi ani la Al-Hilal

Clubul Al-Hilal, din Liga profesionistă saudită (SPL), a anunțat că Neymar a semnat un contract până în 2025, relatează Mediafax. Brazilianul spune: „Sunt aici în Arabia Saudită, sunt Hilali”, într-o înregistrare video pe conturile de socializare ale echipei.

„Am realizat multe în Europa și m-am bucurat de momente speciale, dar mi-am dorit întotdeauna să fiu un jucător global și să mă testez cu noi provocări și oportunități în locuri noi”, a declarat Neymar după ce a semnat contractul, marți, la Paris.

Pe acelaşi subiect

„Vreau să scriu o nouă istorie sportivă, iar Saudi Pro League are o energie extraordinară și jucători de calitate în acest moment. Am auzit multe și am aflat că sunt pe o listă lungă de jucători brazilieni care au jucat în Arabia Saudită de-a lungul anilor, așa că sunt convins că este locul dorit. Îmi place să câștig și să înscriu goluri și intenționez să continui să fac asta în Arabia Saudită și cu Al-Hilal”, a spus jucătorul.

Neymar s-a alăturat PSG în 2017 de la Barcelona pentru o sumă record la nivel mondial de 222 de milioane de euro. El a marcat 118 goluri în 173 de apariții pentru clubul parizian și a câștigat numeroase trofee, inclusiv cinci titluri în Ligue 1.

Neymar a câștigat Liga Campionilor cu Barcelona în 2015, dar a trebuit să se mulțumească cu o medalie de vicecampion în finala din 2020, pe care PSG a pierdut-o în fața lui Bayern Munchen. „Este inevitabil dificil să ne luăm rămas bun de la o legendă a clubului, ceea ce Neymar va fi întotdeauna”, a declarat președintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, într-un comunicat al clubului.

„Nu voi uita niciodată ziua în care a sosit la Paris Saint-Germain, nici ceea ce a adus clubului nostru și proiectului nostru din ultimii șase ani. Am avut parte de momente extraordinare, iar Neymar va face mereu parte din istoria noastră. Aș dori să îi mulțumesc lui și familiei sale”.

Neymar, un fotbalist de succes

De asemenea, Neymar a jucat de 124 de ori pentru Brazilia, marcând 77 de goluri - un record alături de Pele, triplu câștigător al Cupei Mondiale. El a făcut parte din echipa Braziliei care a câștigat Cupa Confederațiilor în 2013.

Cel mai de succes club din Arabia Saudită și din Asia, Al-Hilal a câștigat 66 de trofee și deține recordul pentru numărul de titluri de campionat și Liga Campionilor Asiei, cu 18, respectiv patru.

Întărirea echipei este o prioritate pentru clubul din Riad după ce Fondul saudit de investiții publice a anunțat în iunie un proiect de investiții și privatizare a cluburilor sportive care implică campionii ligii Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Nassr și Al-Hilal.

Sezonul din Saudi Pro League a început vineri, după ce a cheltuit aproape jumătate de miliard de dolari pentru a atrage o serie de jucători și antrenori de top de la echipe europene.

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo s-a alăturat echipei Al-Nassr în sezonul trecut, imediat după Cupa Mondială din Qatar, după o tranzacție care l-a transformat în cel mai bine plătit sportiv de pe planetă, în timp ce Al-Ittihad l-a semnat pe atacantul francez Karim Benzema de la Real Madrid. Câștigătorii Ligii Campionilor UEFA Riyad Mahrez, Edouard Mendy și Roberto Firmino au semnat pentru Al-Ahli.

Al-Hilal a încercat, de asemenea, să semneze cu foștii coechipieri ai lui Neymar, atacantul francez Kylian Mbappe și Lionel Messi, dar argentinianul a optat în cele din urmă pentru Inter Miami, din Major League Soccer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Neymar a semnat un contract pe doi ani la Al-Hilal: "Mi-am dorit să fiu un jucător global. Vreau să scriu o nouă istorie sportivă"