Antena Meniu Search
x

Nicolae Stanciu, eroul Slaviei Praga în Europa League. Tottenham Hotspur şi AC Milan au părăsit competiţia

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a fost eroul formaţiei Slavia Praga în manşa a doua din optimile de finală ale Europa League, formaţia din Cehia calificându-se în sferturile de finală ale unei competiţii care a pierdut la foc automat două favorite, respectiv pe Tottenham Hotspur şi AC Milan.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.03.2021, 08:02

Nicolae Stanciu a ajuns la şapte goluri marcate în ultimele cinci meciuri oficiale jucate pentru Slavia Praga
Nicolae Stanciu, bucurându-se după golul marcat în Europa League, împotriva formaţiei Glasgow Rangers - Hepta
  • Nicolae Stanciu a ajuns la şapte goluri în ultimele cinci meciuri oficiale jucate pentru Slavia Praga.
  • Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a fost eliminată din Europa League.

După 1-1 la Praga, Slavia intra cu şansa a doua în returul cu Glasgow Rangers din deplasare, însă cehii, conduşi magistral de Nicolae Stanciu, au obţinut o victorie strălucitoare, scor 2-0. Olayinka a deschis scorul în minutul 14, iar Stanciu a închis tabela în minutul 74, executând perfect o lovitură liberă de la circa 22 de metri. Poate alta ar fi fost soarta partidei, dacă gazdele nu-i pierdeau pe Roofe şi Balogun, eliminaţi într-un interval de 14 minute.

Nicolae Stanciu a fost titular la oaspeţi şi i-a cedat locul puştiului Lingr în ultimul minut al meciului. La Glasgow Rangers, Ianis Hagi pare că a pierdut iar încrederea antrenorului Steven Gerrard, mijlocaşul român rămânând pe banca de rezervă pe întreaga durată a meciului.

Nicolae Stanciu a demonstrat, din nou, că traversează cea mai bună formă a carierei. Mijlocaşul român a ajuns la şapte goluri marcate în ultimele cinci meciuri oficiale jucate pentru Slavia Praga şi şi-a depus candidatura pentru un post de titular în naţionala României la primele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal.

Surpriza serii a produs-o Dinamo Zagreb, formaţie care a revenit de la 0-2, rezultatul meciului tur, şi a eliminat-o pe Tottenham Hotspur, una dintre marile favorite ale competiţiei. Orsic a reuşit un hattrick de vis, golul calificării venind în prelungiri, respectiv în minutul 106. La finalul partidei, Jose Mourinho, antrenorul lui Tottenham Hotspur, a avut un discurs distrugător la adresa elevilor săi, Tottenham fiind eliminată deşi i-a avut pe teren, încă din primul minut, pe Harry Kane, Hugo Lloris sau Dele Alli.

Mircea Lucescu, eliminat de Villarreal din Europa League

Pe lângă Nicolae Stanciu, în lupta pentru câştigarea Europa League a rămas şi fundaşul român Andrei Raţiu. Totuşi, jucătorul lui Villarreal nu a prins lotul la meciul pe care echipa sa l-a câştigat, cu 2-0, împotriva lui Dinamo Kiev, formaţie antrenată de Mircea Lucescu şi de la care Tudor Băluţă a lipsit, fiind accidentat.

Şi Ciprian Tătăruşanu a părăsit Europa League. AC Milan, cu portarul român uitat pe banca de rezerve, a cedat pe teren propriu, scor 0-1, în confruntarea cu Manchester United. Golul calificării a fost marcat de francezul Paul Pogba, revenit pe teren după aproape o oră şi jumătate.

Celelalte echipe calificate în sferturile de finală ale Europa League sunt Arsenal Londra, 0-1 şi 3-1 cu Olympiakos Pireu, Granada, 2-0 şi 1-2 cu Molde, AS Roma, 3-0 şi 2-1 cu Şahtior Doneţk, şi Ajax Amsterdam, 3-0 şi 2-0 cu Young Boys Berna.

Vineri, 19 martie, este programată tragerea la sorţi pentru faza sferturilor de finală, dar şi cea pentru semifinale. Meciurile din sferturile de finală se joacă pe 8 aprilie, turul, şi 15 aprilie, returul, iar cele din semifinale se joacă pe 29 aprilie, turul, şi 6 mai, returul. Finala este programată a avea loc pe 26 mai, la Gdansk, în Polonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Nicolae Stanciu, eroul Slaviei Praga în Europa League. Tottenham Hotspur şi AC Milan au părăsit competiţia