Antena Meniu Search
x

Video Novak Djokovici susține că a avut Covid în decembrie, deși a fost văzut în public când ar fi trebuit să fie în carantină

Răsturnare de situaţie în scandalul care îl are în centru pe cel mai bun tenisman al lumii. Novak Djokovic susţine că a avut COVID-19 în decembrie şi aşa ar fi primit scutirea medicală pentru a participa la Australian Open. Derogarea ar fi fost aprobată chiar de oficiali ai statlui Victoria, lucru care însă nu a fost confirmat oficial. 

de Redactia Observator

la 08.01.2022, 21:02

Vezi și

Potrivit documentelor depuse în instanţă de avocaţii sârbului ar fi fost confirmat cu COVID-19 pe 16 decembrie. Era a doua oară când lua virusul, după infecţia din vara lui 2020, numai că, de data aceasta a ţinut boala secretă, până în acest moment.

Novak Djokovic, infectat de două ori cu coronavirus

Astfel, pentru că nu vrea să se vaccineze, a reuşit să obţină o scutire medicală prin care spera să fie primit în Australia şi să joace la Australian Open. Documentul i-ar fi fost eliberat de două comisii medicale independente găsite de organizatorii turneului și ar fi fost aprobat mai apoi şi de o comisie a statului Victoria.

Oficialii de acolo susţin însă cu nu au cunoştinţă că un astfel de document, mai ales că în Australia pot intra doar vaccinaţii sau cei care demonstrează cu acte medicale că nu au voie să faca vaccinul. 

Pe acelaşi subiect

Martin Foley, ministrul Sănătății: În ceea ce priveşte regulile de intrare în ţară, ele ţin de guvernul federal. 

Mulţi susţin că dovezile prezentate de starul ATP nu stau în picioare. Şi asta pentru că atunci când ar fi trebuit să fie în carantină, a fost văzut în public. O dată chiar în ziua în care a primit rezultatul pozitiv al testului când a participat la o ceremonie organizată de poşta sârbă. A doua zi a mers la centrul de copii care îi poartă numele, iar în ziua de crăciun, a jucat tenis pe stradă cu un copil. În niciuna dintre aceste situaţii Djokocic nu a purtat masca. 

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic

Novak Dkokovic a ajuns în Australia marţi, însă vameşii de pe aeroportul din Melboune i-au anulat viza şi l-au transferat sub pază într-un hotel pentru refugiaţi, unde trebuie să rămână până la judecarea apelului, luni. Condiţiile de aici nu ar fi tocmai bine. Nole ar fi cerut să aibă bucătar personal, dar a fost refzuat, va primi totuşi, după mai multe negocieri, mâncare fără gluten, un laptop, un card sim şi aparatură pentru a se antrena. 

Svetlana Kovacevic, reprezentant Camera de Comerţ Serbia-Australia: Este, bineînţeles şocat de cum au evoluat lucrurile şi nici prin cap nu i-a trecut că poate fi în centrul unui astfel de dezastru. 

De condiţiile din hotel se plânge şi jucătoarea din Cehia care se află în aceeaşi situaţie cu Djokovici. Renata Voracova a declarat pentru cotidianul L'Equipe că se simte ca într-o închisoare, fereastra se poate deschide doar câţiva centimetri şi sunt paznici peste tot, pe holurile hotelului, sub geamurile camerelor şi în faţa uşilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Novak Djokovici susține că a avut Covid în decembrie, deși a fost văzut în public când ar fi trebuit să fie în carantină