Antena Meniu Search
x

Presa ucraineană după ce naţionala lor a pierdut calificarea în optimi: "România şi Slovacia au semnat tratatul de pace"

Presa sportivă din Ucraina reacţionează după ce naţionala lor a fost eliminată de la EURO 2024. Seara trecută, Ucraina a pierdut calificarea împotriva Belgiei după un scor de 0-0, şi nu va merge mai departe în turneu. Tricolorii s-au calificat în optimile EURO 2024, după un egal cu selecționata Slovaciei.

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 09:04

- Profimedia

Naţionala Ucrainei avea şansa să intre în optimi dacă Slovacia sau România ar fi pierdut meciul seara trecută. Presa a analizat disputa de pe teren dintre cele două echipe, suspectând un “blat” între naţionale care au avut nevoile de un egal ca ambele să se califice mai departe. “Slovacia și România au semnat un tratat de pace pentru Euro-2024”, au scris jurnaliştii de la Champion.

"După ce au preluat conducerea, jucătorii echipei naționale a Slovaciei nu au mai jucat la scor, ci au continuat să-și caute fericirea care avea să vină. Românii, ca și până atunci, au răspuns într-o manieră explozivă. În minutul 36, una dintre aceste explozii s-a soldat cu accidentarea lui Hagi pe linia de penalty. Răzvan Marin a executat lovitura de pedeapsă fără nicio șansă pentru Dubravk”, a adăugat publicaţia Sport.

Următorul meci al României de la EURO este împotriva Olandei, marţi

Articolul continuă după reclamă

Echipa națională a Slovaciei a remizat cu România în runda a treia a fazei grupelor de la Euro-2024.Meciul s-a încheiat cu scorul de 1:1. 

Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

La Frankfurt, în faţa a peste 35.000 de fani români prezenţi în tribune, tricolorii au început cu dubla ocazie irosită de Andrei Raţiu - şut la colţul lung, respins de Dubravka, şi Ianis Hagi – reluare peste poartă. Slovacii au deschis scorul în minutul 24, când Ondrej Duda a reluat în plasă, cu capul, centrarea lui Kucka. În minutul 34 Ianis Hagi a fost faultat în careu de Hancko şi, după consultarea VAR, arbitrul german Daniel Siebert a dictat penalti pentru România. A executat cu sânge rece Răzvan Marin care a egalat situaţia pe tabelă, 1-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Sport » Presa ucraineană după ce naţionala lor a pierdut calificarea în optimi: "România şi Slovacia au semnat tratatul de pace"