Antena Meniu Search
x

Putin o sprijină pe Kamila Valieva, prinsă într-un uriaș scandal de dopaj: Nu ne alăturăm corului de țipători. Americanii nu sunt mulțumiți

Patinatoarea artistică Kamila Valieva, aflată în centrul unei controverse privind testarea anti-doping la Jocurile Olimpice de la Beijing, a primit sprijinul oficialilor de la Moscova, în timp ce  purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,a infirmat apariţia unui raport care să indice un test pozitiv în rândul echipei ruse de patinaj artistic.

de Redactia Observator

la 10.02.2022, 19:30

Kamila Valieva prima patinatoare din lume care reușește o cvadruplă la Jocurile Olimpice
Kamila Valieva prima patinatoare din lume care reușește o cvadruplă la Jocurile Olimpice - Getty Images

Rămâne neclar pentru moment când a fost efectuat testul cu pozibil rezultat pozitiv, dar ziarul rus RBC Sport a raportat miercuri că un test anti-doping negativ a fost efectuat în luna decembrie și a ieșit la iveală abia în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă

Controversa a întârziat ceremonia de decernare a medaliilor la evenimentul pe echipe de patinaj artistic, care a fost câștigat de Comitetul Olimpic Rus (ROC), scrie CNN.

„Singura sursă primară de informații ar trebui să fie CIO. Ați auzit declarațiile CIO, nu are rost să adăugăm ceva aici. Suntem îndrumați de CIO și dorim sportivilor noștri, inclusiv Valieva, doar medalii de aur", a adăugat Peskov.

Singura minoră din echipa de patinaj a rusiei este vedeta în vârstă de 15 ani Valieva, care a făcut istorie în proba pe echipe săptămâna aceasta, fiind prima femeie care a reuşit o cvadruplă la Jocurile Olimpice de iarnă. Valieva este favorita pentru a lua aur la proba de patinaj artistic feminin -- probabil cel mai celebru eveniment de la Jocurile Olimpice de iarnă. Acea competiție începe pe 15 februarie.

Pe acelaşi subiect

Ministerul Sportului al Federației Ruse a mai spus că este prematur să comenteze amânarea ceremoniei de premiere, potrivit postului rus de sport Match-TV. „Poziția Federației Ruse este de a se opune constant și consecvent tuturor tipurilor de încălcări ale regulilor sportive și ale eticii olimpice”, a transmis ministerul, potrivit presei străine.

Nemulţumirea americanilor

Comitetul Olimpic al SUA se declară nemulțumit că nu s-a luat încă o decizie cu privire la Kamila Valieva și la decernarea medaliilor pe echipe. Dacă Valieva este suspendată, Rusia pierde medalia de aur care ajunge la Statele Unite.

„Nu avem toate detaliile, dar în situații ca aceasta, nu este vorba doar de aur. Este vorba despre integritatea sportului și responsabilitate”, a declarat Kate Hartman, șefa Comitetului Olimpic al SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Putin o sprijină pe Kamila Valieva, prinsă într-un uriaș scandal de dopaj: Nu ne alăturăm corului de țipători. Americanii nu sunt mulțumiți