Antena Meniu Search
x

Radu Vișan, noul secretar general al Federației Române de Fotbal

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat, cu majoritate de voturi, în ședința sa de luni, propunerea președintelui FRF, Răzvan Burleanu, ca Radu Vișan să fie noul secretar general al forului național, în locul lui Gheorghe Chivorchian

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat, cu majoritate de voturi, în ședința sa de luni, propunerea președintelui FRF, Răzvan Burleanu, ca Radu Vișan să fie noul secretar general al forului național, în locul lui Gheorghe Chivorchian

Gabriel Bodescu va fi secretar general adjunct, tot în urma propunerii lui Burleanu.

Cu unanimitate de voturi a fost aprobat ca Radu Vișan să fie propus pentru a face parte din Comisia Asociațiilor Naționale și Ciprian Paraschiv să fie propus ca membru în Comisia de Futsal și Beach Soccer, ambele comisii UEFA.

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost singurul membru al Comitetului Executiv care a lipsit, scrie Agerpres.

FRF a decis întreruperea contractului cu Chivorchian pe 20 iulie. Pe 30 iunie, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, fusese suspendat din funcție de președintele Răzvan Burleanu, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timișoara.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu majoritate de voturi Organigrama FRF și a luat act de raportul de activitate al Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, de raportul de activitate al Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor și de raportul de activitate al Comisiei de Recurs.

Totodată, forul a aprobat componența organismelor jurisdicționale ale FRF pentru sezonul 2015-2016 (Camera Națională pentru soluționarea litigiilor, Comisia de Disciplină și Etică, Comisia de Recurs). Valeriu Argăseală, președintele clubului Steaua, a votat împotriva în ceea ce privește componența nominală a Comisiei de Recurs. Florian Prunea, președintele clubului CSMS Iași, nu a votat la acest punct de pe ordinea de zi.

Comitetul Executiv a aprobat cu majoritate de voturi Regulamentul Cupei Ligii, modificările Regulamentului de Organizare și Desfășurare a Activității Fotbalistice cu amendamentele dezbătute, modificările Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, modificările Regulamentului Disciplinar, cu unanimitate modificările Regulamentului privind Intermediarii, modificările Regulamentului privind Statutul Antrenorului.

A fost aprobată și componența nominală a seriilor Ligii a 2-a, ediția de campionat 2015-2016, cu mențiunea că până la data de 29 iulie 2015 li s-a acordat posibilitatea cluburilor din Liga a 2-a de a se retrage din competiție.

A aprobat sistemul competițional al Ligii a 2-a pentru sezonul 2015-2016, echipele situate pe locurile 13 și 14 retrogradând direct, apoi fiind organizat play-off și play-out, urmând ca din 2016-2017 Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 22 de echipe, iar din 2017-2018, Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 20 de echipe.

Aprobă componența nominală a seriilor Ligii a 3-a, incluzându-se, în temeiul art. 18 alin. 1 lit. a din ROAF, și cluburile Ceahlăul 2, Astra 2 și Unirea Dej. Cluburile din Liga a 2-a care se retrag până la data de 29 iulie 2015 vor fi incluse în seriile Ligii a 3-a în conformitate cu criteriul geografic.

Sistemul competițional la Liga a 3-a, pentru sezonul 2015-2016 prevede promovarea câștigătoarelor celor 5 serii și retrogradarea în Liga a 4-a unui număr de 8 echipe (respectiv cea mai slab clasată echipă de pe locul 14 într-un clasament al locurilor 1-14 și locurile 15 și 16), urmând ca în sezonul 2016-2017 Liga a 3-a să fie alcătuită din 6 serii de 16 echipe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Radu Vișan, noul secretar general al Federației Române de Fotbal