Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reacţia Federaţiei Române de Fotbal, după scandalul de la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir

Scandal uriaş în fotbal. Arbitrul român, Sebastian Colţescu, este acuzat de rasism după ce, la un meci de Liga Campionilor, a vorbit despre antrenorul secund al unei echipe turce folosind un termen considerat rasist.

de Redactia Observator

la 09.12.2020 , 09:52

  • Arbitrul Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul dintre Paris Saint Germain şi Istanbul Başakşehir.
  • Meciul Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir.

Jucătorii ambelor echipe au refuzat să mai continue meciul şi au părăsit terenul. Limbajul lui Colţescu a fost condamnat chiar şi de preşedintele Turciei.

"Băi, vino aici şi dă-i la ăla negru de acolo. Nu se poate aşa ceva. Ăla, du-te şi identifică-l. Du-te şi identifică-l. Ăla de acolo, negrul de acolo. Nu se poate", sunt cuvintele care au pus capăt meciului de Liga Campionilor dintre Paris Saint Germain şi Istanbul Başakşehir. 

Arbitrul de rezervă, Sebastian Colţescu, îi cere arbitrului de centru, Ovidiu Haţegan, să-l elimine pe antrenorul secund al echipei turce, Pierre Webo, pentru proteste repetate. Cuvântul "negru" stârneşte imediat furia pe banca de rezerve: "De ce a spus "negro"? De ce a spus "negro"?".

Vezi și

În iureşul care urmează, brigada românească de arbitri încearcă să explice că "negru", în română, se referă doar la culoare şi că nu are legătură cu termenul englezesc "negro", care este o insultă rasială. Atacantul Dembe Ba este de altă părere: "Nu spui niciodată "albul ăsta". Spui doar "tipul ăsta". Ascultă-mă! De ce când te referi la un negru trebuie să spui "negrul ăsta"?".

Scandalul a continuat minute în şir. În cele din urmă, ambele echipe au decis să se retragă de pe teren. Între timp, în mediul online au început să curgă condamnările. Inclusiv din partea preşedintelui Turciei.

Mesajul transmis de Federaţia Română de fotbal în cazul scandalului de la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir

"Condamn ferm remarca rasistă împotriva lui Pierre Webo și cred că UEFA va face demersurile necesare. Respingem ferm rasismul şi discriminarea în sport", a fost mesajul transmis de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Şi Federaţia Română de Fotbal a reacţionat imediat: "Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!".

UEFA a decis ca meciul să fie reluat în această seară, cu o brigadă nouă de arbitri. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Reacţia Federaţiei Române de Fotbal, după scandalul de la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir