Antena Meniu Search
x

Video Românca Andreea Cebuc a scris istorie la Campionatul Mondial de wushu, devenind campioană în Statele Unite ale Americii

Sportiva româncă Andreea Cebuc a scris istorie zilele trecute, devenind campioană mondială de wushu la a 16-a ediţie a Campionatului Mondial de wushu, competiţie ce a avut loc în Statele Unite ale Americii.

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 13:03

Vezi și
  • Andreea Cebuc a devenit campioană mondială la wushu, stilul sanda, în Statele Unite ale Americii.

Andreea Cebuc, eleva antrenorilor Horaţiu Bîrleanu şi Petru Grindeanu, de la JAD WUSHU KUNGFU, a fost singura româncă ce a reuşit să cucerească o medalie de aur la Campionatul Mondial de wushu, dar şi una dintre cele doar două sportive care au spart "blocada" asiatică din circuitul feminin, deşi au fost puse în joc numeroase trofee, în funcţie de stil şi de categorie.

Andreea Cebuc, 21 de ani, a concurat la stilul sanda, full contact, la categoria 65 de kilograme, iar pentru a deveni campioană le-a învins în meciurile decisive pe Nicole Lowe-Tarbert, din Australia, şi pe Krista Stepheny Dyer, din Bermuda.

Dacă meciul cu sportiva din Bermuda a fost important pentru că era titlul mondial pus în joc, victoria obţinută împotriva sportivei din Australia a fost deosebit de importantă pentru că Andreea a reuşit să se impună împotriva vicecampioanei mondiale en-titre la muay thai, box thailandez.

Doar Rimel Khalifi, din Tunisia, a mai reuşit să câştige o medalie de aur la feminin, stilul sanda, categoria 75 de kilograme, nefiind din Asia. În rest, probele feminine au fost dominate categoric de sportiv din China, Vietnam, Hong Kong, Macau sau Singapore, ceea ce face cu atât mai dulce succesul obţinut de Andreea Cebuc.

Andreea Cebuc, sportiva cu aproape la fel de multe titluri câţi ani în buletin

În ciuda vârstei fragede, doar 21 de ani, despre Andreea Cebuc se poate spune fără probleme că are aproape la fel de multe titluri câţi ani în buletin. Spunem asta pentru că Andreea a acumulat, deja, un palmares spectaculos.

Sportiva de la JAD WUSHU KUNGFU a obţinut nouă titluri de campioană naţională, patru titluri de campioană europeană şi titlul de campioană mondială câştigat în Statele Unite ale Americii şi despre care Andreea a scris pe pagina personală de Facebook că reprezintă "îndeplinirea visului avut de un copil de 6 ani".

Andreea Cebuc se recomandă pe pagina personală de Facebook drept "Ronda Rousey Jr.", semn că o admiră pe renumita luptătoare americană Ronda Rousey, fostă vicecampioană mondială de judo în 2007, la Rio de Janeiro. Ronda Rousey a scris istorie mai ales în UFC (Ultimate Fighting Championship). A fost campioană mondială UFC la categoria bantam şi şi-a apărat de şase ori cu succes centura, înainte de a ceda în faţa legendarei Holly Holm. Ronda Rousey a fost şi prima femeie inclusă în UFC Hall of Fame.

De altfel, antrenorul Horaţiu Bîrleanu ne-a transmis că "într-adevăr, Andreea a făcut judo când era mică, iar Ronda a fost idolul ei. Între ele există unele asemănări în materie de perseverenţă şi curaj în luptă".

În afară de titlul mondial cucerit de Andreea Cebuc, România a mai obţinut o medalie de bronz la Campionatul Mondial de wushu, din Statele Unite ale Americii, prin Ana-Maria Pal, la categoria 56 de kilograme, stilul sanda.

În final, 10 ţări din Asia au ocupat primele 10 locuri în clasamentul pe medalii, cele mai de succes naţiuni fiind China (15 medalii, toate de aur), Vietnam (11 medalii, 5 de aur) şi Macau (11 medalii, 5 de aur).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Românca Andreea Cebuc a scris istorie la Campionatul Mondial de wushu, devenind campioană în Statele Unite ale Americii