Antena Meniu Search
x

România a învins Marea Britanie şi rămâne în grupa Mondială II a Fed Cup. Victorii decisive pentru Simona Halep şi Irina Begu

Echipa României îşi păstrează locul în Grupa Mondială II a Fed Cup, după ce a învins formaţia Marii Britanii în meci de baraj, duminică, la Tenis Club IDU din Mamaia, scor 3-1, prin punctul adus de Irina Begu, care a dispus de Heather Watson cu 6-4, 7-5. 

Echipa României îşi păstrează locul în Grupa Mondială II a Fed Cup, după ce a învins formaţia Marii Britanii în meci de baraj, duminică, la Tenis Club IDU din Mamaia, scor 3-1, prin punctul adus de Irina Begu, care a dispus de Heather Watson cu 6-4, 7-5. 

Begu, asistată de pe bancă de colega ei Sorana Cîrstea, s-a impus la capătul unui meci echilibrat, care a durat două ore şi două minute.

După ce a ratat primul meci de simplu, sâmbătă fiind înlocuită de Sorana Cîrstea din cauza unor probleme medicale, Irina a început cu break, iar apoi a condus cu 3-1, dar Watson a revenit şi a restabilit egalitatea (3-3). Begu a reuşit să câştige din nou contra serviciului, iar apoi a reuşit să se desprindă la 5-3, după un ghem în care a avut 40-0, iar apoi a salvat două mingi de break. Românca a încheiat setul cu 6-4, după 43 de minute.

Setul secund a fost şi mai strâns, Watson fiind la conducere cu serviciul, 1-0, 2-1, 3-2. La 3-3, Begu a făcut break, dar imediat şi-a pierdut serviciul, iar apoi Watson a preluat conducerea cu 5-4, după trei mingi de break ratate de jucătoarea noastră. Irina a restabilit egalitatea, 5-5, a reuşit să câştige un nou break, iar apoi a obţinut victoria cu 7-5.

Irina Begu (26 ani, 33 WTA) o învinsese pe Heather Watson (24 ani, 113 WTA) şi în singura sa confruntare anterioară, în 2013, 6-2, 6-4 în primul tur la Indian Wells.

Begu a reuşit 3 aşi în acest meci, faţă de 2 ai adversarei, a făcut 6 duble greşeli (3 Watson), a realizat nu mai puţin de 26 de winners (20 britanica), ambele jucătoare făcând multe erori neforţate (38 Irina, 40 Watson).

În meciurile de sâmbătă, Simona Halep a dispus cu 6-4, 6-1 cu Heather Watson, iar Johanna Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-2, 6-3. Duminică, Halep a întrecut-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-3, iar Begu a câştigat cu 6-4, 7-5 în faţa britanicei Heather Watson.

Simona Halep şi Monica Niculescu vor juca pentru România în meciul de dublu contra Marii Britanii, duminică, la Tenis Club IDU din Mamaia, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

România ţintea menţinerea în al doilea eşalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în februarie, la Bucureşti, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie viza promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câştigat barajul de promovare din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câştigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în faţa Letoniei, Turciei şi Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în faţa Croaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » România a învins Marea Britanie şi rămâne în grupa Mondială II a Fed Cup. Victorii decisive pentru Simona Halep şi Irina Begu