Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România - Lituania 3-1 în Liga Națiunilor. România conduce detașat grupa, după a doua victorie consecutivă sub conducerea lui Mircea Lucescu

Naţionala de fotbal a României a învins cu 3-1 echipa Lituaniei, luni seara, în cel de-al doilea meci din actuala ediţie UEFA Nations League. În fața a aproape 30.000 de spectatori, tricolorii s-au impus spre finalul partidei prin golurile înscrise în ultimele minute de Răzvan Marin din 11 metri și Alex Mitriță. Cu două meciuri câștigate, România conduce detașat grupa din Liga Națiunilor. A fost primul meci al lui Mircea Lucescu pe teren propriu, pe banca tehnică a echipei naționale, în noul mandat. 

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 23:56

Partida din Ghencea a început perfect pentru tricolori, care au deschis scorul în minutul 4, după o pasă excelentă a lui Stanciu, finalizată de Valentin Mihăilă. Oaspeţii au egalat în minutul 34, prin Kucys, la o acţiune de atac care a surprins defensiva tricoloră. Târnovanu a mai scos odată, în minutul 57, însă lituanienii au reuşit să înscrie în minutul 78. Intrat de doar câteva minute, Antanavicius a înscris cu capul, dar după verificarea VAR golul a fost anulat pentru fault la portar.

România conduce detașat grupa din Liga Națiunilor

Tricolorii au preluat conducerea în minutul 87. Ianis Hagi a fost faultat în careu de către Lasickas, arbitrul a dictat penalty după ce faza a fost controlată de VAR, iar Răzvan Marin a transformat. În minutul 90+2 Alexandru Mitriţă a plecat pe contraatac, a trimis la Alibec, acesta i-a pasat tot lui, iar Mitriţă a stabilit scorul final, 3-1 pentru România.

Articolul continuă după reclamă

În grupă România are şase puncte şi ocupă primul loc, urmată de Kosovo şi Cipru, ambele cu câte trei puncte. Lituania este pe ultimul loc, fără punct câştigat.

Pe acelaşi subiect

România - Lituania 3-1 - LIVE Text

Min 90+6: Fluier final. 

Min 90+4: Un nou contraatac a României, stopat însă de lutianieni.

Min 90+2: Gool România! Alex Mitriță marchează cu un șut la colțul lung, singur cu portarul, după o combinație rapidă cu Denis Alibec.

Min 89: O nouă lovitură liberă pentru Lituania. Șutează Tutyskinas. Șase minute de prelungiri. 

Min 86: Goool România!

Min 86: 11 metri pentru România. Răzvan Marin față în față cu Gertmonas.

Min 83: Hagi cade în terenul advers. Faza este revăzută de VAR.

Min 76: Gol Lituania! Golul Lituaniei este anulat pentru fault la portar. Târnovanu a primit gratuit cartonaș galben. 

Min 76: Corner pentru România. 

Min 75: Noi schimbări la echipa Lituaniei. 

Min 73: Hagi trage spre colțul scurt. Prinde însă cu emoții Gertmonas.

Min 70: Mitriță este faultat. Arbitrul oprește partida, este lovitură liberă pentru România. 

Min 69: Intră Mitriță și Hagi în locul lui Dennis Man și Mihăilă. 

Min 67: Olaru trage din voleu spre poartă direct în brațele portarului lituanian. 

Min 64: Mihăilă ia galben. Două modificări pentru echipa Lituaniei. Intră Verbickas și Paulaskas.

Min 61: Lasickas încearcă un șut spre poarta lui Târnovanu. 

Min 57: Slivka trece de Drăguș, dar se ridică fanionul. 

Min 56: O nouă lovitură liberă pentru Lituania. Tutyskinas șutează direct spre poartă. Târnovanu este atent.

Min 55: Marius Marin este înlocuit cu Olaru. 

Min 51: Slivka primește galben, după o intrare dură. 

Min 50: Rațiu pătrunde în teren, dar trage în blocaj.

Min 46: A început repriza a doua. Lituania a avut 55% posesie în prima repriză pe terenul României. Stanciu faultat. Lekiatas a primit galben. Este al doilea galben pentru oaspeți. 

Naţionala României este la egalitate cu echipa Lituania, scor 1-1, la pauză, în primul meci al selecţionerului Mircea Lucescu pe teren propriu de la revenirea la cârma tricolorilor. Pentru România a marcat Mihăilă, iar pentru Lituania a înscris Kucys.

Min 45: Pauză în Ghencea. 

Min 45: O nouă lovitură liberă pentru Lituania, tot Tutyskinas este cel care șutează. Respinge Răzvan Marin. 

Min 43: Un nou corner pentru Lituania, a respins Drăgușin. Man pornește pe contraatac. Este corner pentru România.

Min 41: Tutyskinas șutează spre poartă din lovitură liberă, însă fără probleme pentru Târnovanu. 

Min 33: Gol Lituania! Kukys egalează cu un șut la colțul lung, din marginea careului mic.

Min 31: Prinde ușor Târnovanu și pornim rapid pe contraatac. Man nu a putut controla mingea. Drăguș trimite un șut puțin pe lângă poartă, la colțul lung.

Min 28: Pericol la poarta României, însă Târnovanu trimite din nou în corner.

Min 27: Drăguș încearcă un-doi cu Man, care țâșnește în banda dreaptă, intră în careu și centrează dar lituanienii s-au repliat. 

Min 24: Din nou corner pentru Lituania. Drăguș sare și plecăm din nou pe contraatac, însă suntem opriți. 

Min 22: Burcă pierde mingea, însă este salvat de Marin, care îndepărtează pericolul.

Min 20: Este corner pentru Lituania. Dennis Man pleacă pe contraatac. 

Min 17: Lituania încearcă un atac, însă Kukys este în offsaid.

Min 7: Stanciu este faultat din spate de Matulevicius, care primește galben. Avem lovitură liberă.

Min 4: Gool România! Mihăilă înscrie pentru România din al doilea atac construit al Naționalei și din pasa căpitanului Stanciu. 

Min 1: A început partida. Mircea Lucescu începe partida cu aceeași echipă cu excepția lui Niță, înlocuit cu Târnovanu

Naţionala de fotbal a României întâlnește Lituania în cel de-al doilea meci din actuala ediţie a UEFA Nations League. Este primul meci al lui Mircea Lucescu pe teren propriu, pe banca tehnică a echipei naționale, în noul mandat. 

Echipele de start 

Selecţionerul Mircea Lucescu a anunţat echipa de start a României pentru meciul de pe Stadionul Steaua, de la ora 21.45, cu echipa naţională a Lituaniei.

  • România: Târnovanu - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, Stanciu, R. Marin, Mihăilă - Drăguș
  • Rezerve: Niță, L. Popescu – Manea, Ghiță, Alibec, Chipciu, Hagi, Coman, Artean, Olaru, Mitriță, Sorescu
  • Lituania: Gertmonas - Sirvys, Girdvainis, Lekiatas, Tutyskinas, Lasickas - Matulevicius, Slivka, Vorobjovas, Dolzhnikov - Kucys
  • Rezerve: Bertasius, Mikelionis - Milasius, Kazukolovas, Upstas, Gytis Paulaskas, Kalinauskas, Vareika, Verbickas, Valdas Paulauska, Antanavicius

România în grupa de UEFA Nations League alături de Kosovo, Lituania şi Cipru

România a fost repartizată în grupa de UEFA Nations League alături de Kosovo, Lituania şi Cipru şi a avut un start de vis în campanie, reuşind să se impună clar, vinerea trecută, 3-0, pe terenul celor din Kosovo. Asta în ciuda faptului că cei din Kosovo erau consideraţi principalii rivali la câştigarea grupei şi la promovarea în Liga B. 

Totuşi, "tricolorii" nu au avut mult la dispoziţie pentru a se bucura pentru victoria din deplasare. Luni seara, România revine pe teren, de această dată în faţa propriilor fani. Elevii lui Mircea Lucescu înfruntă Lituania, un adversar considerat accesibil, mai ales după ce lituanienii au pierdut partida din prima manşă, pe teren propriu, 0-1 cu Cipru.

România nu are voie să facă paşi greşiţi, astfel că "tricolorii" sunt extrem de concentraţi înainte de confruntarea cu Lituania, echipă cu care nu ne-am mai întâlnit din noiembrie 2018, 3-0 la Ploieşti, dar care ne-a produs mari bătăi de cap în 2008, când ne-a bătut, cu 3-0, la Cluj, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Mircea Lucescu, antrenorul României, a anunţat lotul de 23 de jucători pe care mizează la meciul din această seară, cu Lituania, lăsându-i în afara lotului pe Iulian Cristea, fundaşul Universităţii Cluj, şi George Puşcaş, atacantul lui Bodrumspor. Cei 23 de "tricolori" pregătiţi pentru duelul cu Lituania sunt, în ordinea numerelor de pe tricouri: 1. Florin Niţă, 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 4. Cristi Manea, 5. Virgil Ghiţă, 6. Marius Marin, 7. Denis Alibec, 8. Alexandru Chipciu, 9. Denis Drăguş, 10. Nicolae Stanciu, 11. Nicuşor Bancu, 12. Laurenţiu Popescu, 13. Valentin Mihăilă, 14. Ianis Hagi, 15. Andrei Burcă, 16. Ştefan Târnovanu, 17. Florinel Coman, 18. Răzvan Marin, 19. Andrei Artean, 20. Dennis Man, 21. Darius Olaru, 22. Alexandru Mitriţă, 23. Deian Sorescu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » România - Lituania 3-1 în Liga Națiunilor. România conduce detașat grupa, după a doua victorie consecutivă sub conducerea lui Mircea Lucescu