Antena Meniu Search
x

Simona Halep, victorie uriaşă la Madrid. Românca s-a calificat în turul al doilea al turneului

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 32 WTA, calificându-se în turul al doilea al Madrid Open.

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 32 WTA, calificându-se în turul al doilea al Madrid Open.

Halep a început în viteză apărarea trofeului la Madrid. Liderul WTA a surclasat-o pe Makarova, la fel cum a făcut-o şi în februarie, turul I, la Doha, când s-a impus cu 6-3, 6-0.

Agresivă şi precisă, cu un bun serviciu, românca a câutat şi reuşit să o mişte stânga-dreapta pe adversară şi să o ţină cât mai departe de linia de fund a terenului, cu mingi lungi. Supusă la o astfel de presiune de la început, Makarova a comis numeroase erori (30, faţă de opt Halep) şi nu a găsit soluţii pentru a i se opune Simonei Halep.

Doar un ghem a cedat jucătoarea din Constanţa, pe popriul serviciu, la 2-0, în primul set. Au urmat zece ghemuri câştigate la rând de Halep, după primele patru setul I intrându-i în palmares, după 22 de minute, iar după următoarele şase, meciul, în 51 de minute.

Simona Halep este a treia jucătoare din România în turul al doilea la Madrid, după Irina Begu, locul 36 WTA şi Sorana Cîrstea, locul 35 WTA. A patra româncă de pe tabloul principal de simplu, Mihaela Buzărnescu, locul 37 WTA, va evolua şi ea, duminică, în prima manşă, împotriva rusoaicei Maria Şarapova, locul 53 WTA.

În faza următoare, Halep va întâlni o jucătoare belgiană, pe Elise Mertens, locul 19 WTA şi 19 victorii în 25 de meciuri disputate în 2018, sau pe Alison Van Uytvanck, locul 48 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 36.775 de euro şi cu 65 de puncte WTA.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Simona Halep, victorie uriaşă la Madrid. Românca s-a calificat în turul al doilea al turneului