Antena Meniu Search
x

"Sufletul îi aparţine Domnului, iar trupul şi onoarea ţării". Boxerul Oleksandr Uysk trece de la lupta în ring la cea pentru patrie

Cu doar câteva luni în urmă, ucraineanul Oleksandr Usyk, campion la box, categoria grea, îşi confrunta adversarii în ring. Acum, sportivul de 35 de ani s-a întors acasă, unde războiul cu Rusia a ajuns în a şaptea zi. E pregătit să ia arma în mână şi să-şi apere ţara. 

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 09:04

Oleksandr Usyk luptă pentru Ucraina
Oleksandr Usyk luptă pentru Ucraina - Profimedia

Valuri de refugiaţi părăsesc Ucraina, speriaţi de ameninţarea ruşilor, în căutarea unui loc sigur unde să-şi pună copiii la adăpost de rele. Dar sunt şi oameni care aleg să lupte, iar unii dintre ei se întorc acasă de peste mări şi ţări special pentru a opune rezistenţă armatei ruse. Este şi cazul lui Oleksandr Usyk, campion la box, categoria grea. Sportivul în vârstă de 35 de ani crede că are o datorie sfântă faţă de patria sa.

Usyk: "Sufletul îi aparţine Domnului, iar trupul şi onoarea ţării"

"E datoria mea (n.r. să lupt), să-mi apăr casa familia", a mărturisit el pentru CNN, în timp ce se afla într-un adăpost subteran din Kiev. "Trebuie să fac asta." Oleksandr Usyk a adăugat că nu vrea să ucidă pe nimeni, dar o va face dacă va fi necesar pentru a îi proteja pe cei dragi. Întrebat dacă se teme, boxerul răspunde: "Sufletul îi aparţine Domnului, iar trupul şi onoarea ţării, familiei. Aşa că nu mi-e frică. Absolut deloc".

Sportivii din Ucraina luptă pentru a-şi apăra ţara de ruşi

Sportivul ucrainean nu a mai luptat în ring din luna septembrie, când a devanit campion mondial la categoria grea, după ce l-a învins pe Anthony Joshua. Usyk nu este singurul pugilist din Ucraina care a decis să ia arma în mână pentru a apăra ţara de invazia Rusiei. Fostul campion Vitali Klitschko, actual primar al capitalei Kiev, e mândru de cetăţenii care se implică în război pentru viitorul Ucrainei. Acesta şi fratele său, Wladimir Klitschko, au jurat să lupte pentru ţară. Şi sportivul Vasily Lomachenko s-a alăturat defensivei, potrivit unei postări de pe pagina sa de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » "Sufletul îi aparţine Domnului, iar trupul şi onoarea ţării". Boxerul Oleksandr Uysk trece de la lupta în ring la cea pentru patrie