Tragedie la Jocurile Paralimpice de la Rio. Un concurent a murit în timpul competiţiei

Publicat: 18.09.2016, 10:20.
Actualizat: 18.09.2016, 10:23

Un concurent iranian la Jocurile Paralimpice a decedat în urma unui accident produs în timpul competiţiei.

Un concurent iranian la Jocurile Paralimpice a decedat în urma unui accident produs în timpul competiţiei.
Bahman Golbarnezhad, în vârstă de 48 de ani, concura la proba de ciclism C4-5. Acesta a căzut în timpul cursei şi s-a accidentat.

Potrivit BBC News, iranianul a fost transportat la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Evenimentul s-a produs în timpul cursei C4-5 ce a avut loc sâmbătă noapte la Rio de Janeiro. Ciclistul iranian Bahman Golbarnezhad a fost dus de urgenţă la spital, după ce în timpul cursei a căzut, s-a lovit cu capul de o piatră şi a suferit un stop cardio-respirator. Medicii au intervenit imediat, însă în ciuda tratamentului de urgenţă, sportivul în vârstă de 48 de ani a fost declarat mort la spital.

"Aceasta este o ştire care ne întristează pe toţi şi pune în umbră tot ce s-a întâmplat la această ediţie a jocurilor Paralimpice de la Rio. Gândurile noastre merg acum către familia , prietenii şi colegii lui Bahman. Întreaga mişcare Paralimică este alături de ei şi de Comitetul Naţional Paralimpic din Iran”, a declarat Sir Philip Carven, preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic.

În vârstă de 48 de ani, Golbarnezhad s-a născut la Shiraz, în Iran, şi se afla la a doua competiţie majoră din carieră, după ce, în urmă cu patru ani, a participat şi la Jocurile Paralimpice de la Londra. El obţinuse, joi, al 14-lea timp în calificări şi era singurul ciclist ce reprezenta Iranul în competiţie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.