Antena Meniu Search
x

VEŞTI BUNE pentru Lucian Bute! Românul şi-a aranjat deja primul meci pentru revenirea pe ring

Pugilistul Lucian Bute va reveni în ring la 24 februarie 2017 şi va lupta cu sportivul columbian Eleider Alvarez, într-un meci care va avea loc la Quebec, anunţă presa canadiană.

Pugilistul Lucian Bute va reveni în ring la 24 februarie 2017 şi va lupta cu sportivul columbian Eleider Alvarez, într-un meci care va avea loc la Quebec, anunţă presa canadiană.

Învingătorul din acest meci va lupta apoi cu Adonis Stevenson, posibil pentru titlul WBC la categoria semigrea, la 22 sau 24 aprilie.

Yvon Michel, preşedintele clubului GYM, care îl reprezintă pe Lucian Bute, a precizat că a încheiat un acord pe termen lung cu pugilistul român.

Eleider Alvarez are 32 de ani şi este neînvins în 19 partide la profesionişti, din care zece câştigate prin KO. El are programat la 10 decembrie un meci cu Norbert Dabrowski, la 10 decembrie, la Montreal.

Yvon Michel voia iniţial programarea unui meci cu Jean Pascal, însă apoi a menţionat că Alvarez este cel mai bun adversar pentru Bute.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate, confruntare în urma căreia suedezul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Bute ar fi folosit ostarină, un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice, acţionând ca steroizii anabolizanţi, dar nu are efectele negative ale acestora.

În august, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că proba B recoltată de la Bute după meciul cu Jack este de asemenea pozitivă.

Lucian Bute a afirmat în repetate rânduri, după ce a fost depistat pozitiv, că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis în sport şi că va acţiona în instanţă laboratorul care a preparat suplimentul care conţinea substanţa respectivă.

La 25 noiembrie, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a acceptat explicaţiile pugilistului român Lucian Bute, conform cărora substanţa cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel că boxerul va putea lupta din nou.

Cele două părţi au ajuns la un acord ca Bute să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului. În plus, pugilistul a acceptat o "suspendare teoretică" de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » VEŞTI BUNE pentru Lucian Bute! Românul şi-a aranjat deja primul meci pentru revenirea pe ring