Antena Meniu Search
x

Viorel Moldovan, noul președinte al FC Rapid București: "Sunt mândru şi onorat"

Fostul internaţional Viorel Moldovan a preluat funcţia de preşedinte al clubului Rapid Bucureşti, lăsată vacantă de Daniel Niculae, după ce i-a expirat contractul în vara acestui an, au anunţat, luni, reprezentanţii grupării giuleştene.

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 16:32

Viorel Moldovan
Viorel Moldovan, noul președinte al FC Rapid București: "Sunt mândru şi onorat" - HEPTA (arhivă)

"Clubul FC Rapid are plăcerea de a vi-l prezenta pe noul Preşedinte al clubului, un nume important în Giuleşti şi în fotbalul românesc, Viorel Moldovan. Cu o carieră impresionantă, ce include performanţe deosebite atât pe teren, cât şi pe banca tehnică, Viorel Moldovan a demonstrat mereu determinare, profesionalism, fiind şi un om care cunoaşte foarte bine spiritul rapidist. Experienţa sa, atât naţională cât şi internaţională, va aduce un plus de valoare în eforturile noastre de a readuce Rapidul acolo unde îi este locul - în vârful fotbalului românesc. Bine ai revenit acasă, Viorel Moldovan!", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FC Rapid.

Viorel Moldovan a afirmat că îşi doreşte să construiască o echipă puternică pentru a realiza obiectivele din viitorul sezon al Superlgii.

"Sunt mândru şi onorat să fiu preşedintele acestui club, cu o istorie senzaţională în spate, un club important în fotbalul românesc. Îmi doresc să construim o echipă puternică, cu un lot competitiv, pentru a ne îndeplini obiectivele, împreună cu stafful tehnic, cu cel administrativ, cu suporterii noştri. Sper ca toată suflarea rapidistă să fie alături de noi, la acest nou început. Sunt încrezător ca la finalul sezonului 2024/2025 să ne bucurăm împreună de ceea ce am realizat", a declarat noul preşedinte al Rapidului, potrivit Agerpres.

Articolul continuă după reclamă

Ca jucător, Viorel Moldovan a evoluat în Giuleşti între 2006 şi 2007, marcând 21 de goluri, dintre care 15 în campionat, două în Cupa României şi patru în cupele europene, unul dintre ele chiar în sferturile Cupei UEFA.

Pe acelaşi subiect

În cariera sa, Moldovan a evoluat la echipe precum FC Nantes, Fenerbahce Istanbul, Grasshopper Zurich sau Neuchatel Xamax.

Fostul atacant al naţionalei României a obţinut o performanţă importantă şi ca antrenor al Rapidului, promovând din liga a doua în 2014, într-o perioadă dificilă a clubului.

De asemenea, Viorel Moldovan a ocupat pentru o scurtă perioadă funcţia de director sportiv al clubului, în 2007.

FC Rapid s-a despărțit de Daniel Niculae

FC Rapid a anunţat, vineri, prin intermediul site-ului oficial, despărţirea de preşedintele Daniel Niculae, schimbarea la nivelul conducerii fiind motivată prin dorinţa de a aduce "o perspectivă nouă".

Acţionarul minoritar al clubului de fotbal FC Rapid, Victor Angelescu, a anunţat, la 21 mai că gruparea bucureşteană nu îi va prelungi contractul preşedintelui clubului, Daniel Niculae, scadent în această vară. Ulterior, FC Rapid a anunţat numirea lui Marian Mihail în funcţia de director executiv al clubului, după ce a condus până în prezent departamentul juridic al grupării giuleştene.

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la finalul lunii aprilie, fiind acuzat că l-a plătit şi a ajutat pe liderul galeriei Rapid, Liviu Ungurean, zis "Bocciu", să achiziţioneze şi să introducă ilegal materiale pirotehnice pe stadioane în timpul desfăşurării meciurilor de fotbal.

Parchetul a anunţat că a extins acţiunea penală faţă de doi inculpaţi, respectiv Liviu Ungurean şi Daniel Niculae, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice şi complicitate la această infracţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Sport » Viorel Moldovan, noul președinte al FC Rapid București: "Sunt mândru şi onorat"