Antena Meniu Search
x

Adolescenții români care fac o aplicație în doar 24 de ore

Să îţi găseşti un loc de muncă bine plătit încă din timpul liceului. E un ideal care devine realitate pentru tot mai mulţi adolescenţi. La 17 ani aceştia câştigă sute de euro din informatică, iar cei mai buni ajung să îşi vândă programele cu zeci de mii de euro.

Vezi și

Să îţi găseşti un loc de muncă bine plătit încă din timpul liceului. E un ideal care devine realitate pentru tot mai mulţi adolescenţi. La 17 ani aceştia câştigă sute de euro din informatică, iar cei mai buni ajung să îşi vândă programele cu zeci de mii de euro. Un astfel de loc de muncă presupune să renunţi însă la timpul liber şi să faci nopţi albe, lucru cu care liceeni sunt totalmente de acord.

Deşi au doar 17 ani şi sunt încă pe băncile liceului, Andrei şi colegii lui au vrut să ia parte la hackaton - o competiţie pentru profesionişti. Într-un maraton de 24 de ore, liceenii au creat de la zero un program care îi poate îmbogăţi.

”Dacă doreşti să semnezi un contract de la distanţă intri pur şi simplu în aplicaţie. Vei fi rugat să îţi faci o poză după buletin şi apoi o poză la propria faţă. un selfie”, explică Andrei.

Softul verifică dacă documentul de identitate e real şi dacă aparţine persoanei care şi-a făcut selfie-ul. Liceenii nu vor să îşi vândă creaţia şi au refuzat deja o ofertă care le putea aduce un câștig serios.

ANDREI PREDA, elev de liceu, programator: Încă e un prototip, dar probabil încă o săptămână de dezvoltare şi ar ajunge la acel nivel. Noi ne-am gândit ca pentru fiecare contract autentificat de câte o firmă putem să luăm câte o taxă de un dolar.

Tinerii sunt în clasa a XI-a într-un liceu în care informatica nu e pe primul loc.

VICTOR SUCIU, elev de liceu, programator: Timpul liber e o noţiune pe care nu o iau foarte mult în considerare. nu există. mai rar. încerc să mi-l folosesc să fac research sau să mă documentez.

Sunt mulţi care lucrează deja în IT chiar dacă nu au împlinit 18 ani. Pentru un job part time primesc între 1000 şi 1800 de lei lunar.

DIANA IOSU, organizator: Calităţile lor sunt multiple, sunt multitasking, sunt deosebit de educaţi încă din pruncie, au nişte daruri native, sunt programaţi încă de mici în acest spirit.

Un exemplu de licean cu carte de muncă a fost Corneliu. Lucrează de la 16 ani.

CORNEL DUMITRU, programator: Am zis că nu vrea să stau acasă vara şi să frec menta, vreau să lucrez în ceva de care chiar sunt pasionat. M-am apucat şi am aplicat pe toate site-urile de joburi.

Acum e pe băncile facultăţii şi continuă să impresioneze. În 24 de ore a creat o aplicaţie în care un selfie ţine loc de parolă. O statistică de la finalul anului 2017 arată că peste 1.000 de elevi de liceu au contracte de muncă, cei mai mulţi în industria cinematografică şi IT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Tehnologie » Adolescenții români care fac o aplicație în doar 24 de ore