Antena Meniu Search
x

Video Cum ne ferim de efectele negative ale reţelelor sociale

În mod normal, reţelele sociale au scopul de a ne ajuta să interacţionăm şi să legăm prietenii noi, sau să păstrăm legătura cu prietenii pe care nu putem să îi vedem atât de des pe cât ne-am dori. Ele pot provoca însă o mulţime de neajunsuri.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 06.11.2021, 08:54

Vezi și

Cu siguranţă, regula de bază este să cântărim de două ori ce urmează să postăm pe paginile noastre din reţelele sociale pentru că am putea să ajungem să regretăm mai târziu. Mai mult de jumătate din utilizatorii reţelelor sociale din întreaga lume sunt activi de peste un deceniu, iar numărul celor care au recunoscut că au tras ponoase în urma unor postări este foarte mare.

Postările sau comentariile pe teme politice pot aduce reacţii nedorite

Aproape unul din şase utilizatori s-a certat cu cineva apropiat măcar o dată din cauza unor postări sau comentarii. Mai mult, unul din 5 utilizatori de reţele sociale  și-a exprimat un punct de vedere din cauza căruia a pierdut respectul sau prietenia altor persoane. Iar cea mai gravă consecinţă au suportat-o cei 3 la sută dintre utilizatori care au ajuns să îşi piardă locul de muncă din cauza unor opinii sau postări mai puţin fericite.

Şi postările sau comentariile pe teme politice vă pot aduce reacţii nedorite din partea altor utilizatori, aşa că pentru armonie în mediul online, e bine să fiţi cu băgare de seamă la ce faceţi public. O idee bună este să verificaţi şi istoricul postărilor şi să le eliminaţi pe acelea care ar putea fi interpretate în dezavantajul dumneavoastră. Acestea ar fi principalele concluzii ale unui studiu făcut în rândul utilizatorilor de reţele sociale din 25 de ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Cum ne ferim de efectele negative ale reţelelor sociale