Antena Meniu Search
x

Merita sa cumperi telefon Galaxy S9 cu camera foto duala? - 4 oferte in culori diferite

​Telefon Galaxy S9 pare sa nu fie foarte diferit de fratele sau mai mic Galaxy S8... cel putin la prima vedere. Privind cu atentie vom descoperi insa ca S8 aduce in plus o camera web cu o diafragma variabila si mici optimizari in materie de design.

Telefon Galaxy S9 pare sa nu fie foarte diferit de fratele sau mai mic Galaxy S8... cel putin la prima vedere. Privind cu atentie vom descoperi insa ca S8 aduce in plus o camera web cu o diafragma variabila si mici optimizari in materie de design. Merita sa achizitionati telefon galaxy s9? Cititi in continuare review-ul pentru a descoperi daca acest model poate fi urmatorul telefon pe lista dumneavoastra de slabiciuni.

Puncte forte telefon Galaxy S9:

  • Foarte placut la atingere
  • Difuzoare imbunatatite
  • Ecran cu afisaj uimitor
  • Camera foto duala

Puncte slabe telefon mobil samsung galaxy s9:

  • Bateria nu exceleaza la capitolul autonomie
  • Pretul nu este accesibil utilizatorului mediu

Specificatii telefon Galaxy S9:

  • display 5.8 inch AMOLED Capaitive touchscreen, Infinity display
  • 4 GB RAM
  • 64, 128 sau 256 GB Flash
  • procesor Octa-Core 2.7 Ghz
  • camera foto cu 12 MP cu diafragma variabila
  • camera frontala de 8MP cu diafragma f/1.7
  • wireless
  • Dual SIM
  • Sistem de operare Android 8.0
  • Super slow motion 960 cadre pe secunda
  • suport Dolby Atmos
  • baterie nedetasabila 3000 mAh, incarcare rapida wireless
  • dimensiune: 147.7 x 68.7 x 8.5 mm
  • Greutate: 163 grame
  • Culori disponibile: negru, violet, gri, auriu, albastru

Telefon Samsung Galaxy S9 - review

Acest model vine ca o actualizare minora a unui telefon deja consacrat. La prima vedere, pare sa fie un upgrade proaspat a lui Galaxy S8 din 2017. Totusi daca vom privi mai atent la caracteristicile sale de performanta vom ajunge la concluzia ca avem despre ce vorbi.

Analistii si utilizatorii au fost de parere ca 2018 a reprezentat un an cu o competitie mai puternica decat s-a manifestat vreodata intre producatorii de telefoane. Pentru a justifica aceasta afirmatie este suficient sa ne gandim la modelele a caror aparitie pe piata de telefonie mobila a fost aplaudata intens: LG G7, Huawei P20 Pro si iPhone XS.

Telefon Samsung Galaxy S9 - design

In 2017 Samsung facea un pas inainte pentru a se detasa de un design care ajunsese destul de comun. Astfel Samsung Galaxy S8 a adus o schimbare notabila in design, o modificare la care se vor alinia mai departe si alte modele viitoare. Samsung a decis sa impinga limitele ecranului si sa subtieze marginile dispozitivului. Aceasta schimbare a fost primita cu bratele deschise de toti ce care incepusera sa se plictiseasca de vechea aparitie oarecum monotona.

Exista multe similaritati din punct de vedere al aparitiei intre Galaxy S9 si Galaxy S8, mai ales daca sunt privite din fata. S9 urmeaza aceeasi linie eleganta si sobr, iar partea din fata este ocupata de catre display intr-o propotie de circa 84%. Asta este tot. Lipseste logo si butonul de Home.

O modificare sesizabila in ceea ce priveste designul celor doua modele se observa la partea din spate. Aici pozitia senzorului de amprenta a fost schimbata sub camera foto. Acest lucru poate fi extrem de util daca ne gandim ca utilizatorului ii va fi mai usor sa atinga cu degetul senzorul in vederea deblocarii rapide a telefonului. In plus, scade riscul de a atinge in mod accidental lentilele camerei duale.

La prima vedere lateralele au ramas neschimbate. La a doua vedere, veti observa urmatorul lucru: butoanele de Power si volum sunt mai mari si implicit mai simplu de folosit.

Carcasa din metal si sticla pastreaza displayul curbat si slotul pentru cartele microSD. Rama din aluminiu a fost intarita, iar stratul de protectie Gorilla Glass 5 este mai solid. Pentru oricine s-a confruntat cu un accident in urma caruia Galaxy S8 a ramas cu urme de lovituri, aceste optimizari pe partea de protectie sunt mai mult decat binevenite.

Sub comutatorul de volum veti gasi un buton dedicat Bixby, cu un sistem de blocare pe partea cealalta. Butonul suplimentar poate fi utilizat doar cu un asistent virtual, dar poate fi deconectat daca nu va face placere sa-l folositi in aceasta maniera. In schimb Bixby ramane un plus urias pentru Samsung si exista asteptari mari in ceea ce priveste versiunea 2.0.

Fata de telefon samsung galaxy s9 plus, care are ecran mai mare, varianta Galaxy S9 ramane ideala pentru cei care cauta o solutie mobila mai compacta. De fapt ecranul de 5.8 inch este suficient de mare si intregul dispozitiv este perfect dimensionat astfel incat sa poata fi folosit cu o singura mana. Desigur, piata e plina de telefoane Android mai mari decat Galaxy S9, dar acest model prezinta avantajul inglobarii unui pachet de caracteristici high-end intr-un corp ceva mai mic. Galaxy S9 si S9 Plus sunt versiuni relativ asemanatoare cu mentiunea ca S9 Plus are ecran de 6.2 inch, o capacitate mai mare a bateriei si un alt tip de sistem pentru functionarea camerei foto.

Telefon samsung galaxy s9 - display

Asemenea celor mai recente serii lansate in piata de producatorul Samsung, displayul telefonului S9 reuseste sa impresioneze de la prima vedere datorita bogatiei de culori si contrastului absolut fascinant. Ramane un panel AMOLED Quad- HD+, usor curbat, foarte frumos luminat. Ca aspect fizic are colturile atent rotunjite, iar pe laterale este un pic curbat. Se incadreaza perfect in carcasa si ramane intr-o zona premium de personalitate si rafinament.

Ceea ce atrage iremediabil la acest ecran sunt optiunile variate de personalizare. In modul default (Adaptive) displayul este scaldat in nuante saturate si bogate, dintre toate evidentiindu-se albastrul. Puteti sa va jucati schimband modurile de afisare pentru a-l gasi pe cel care se potriveste cel mai bine preferintelor si suportabilitatii ochilor dumneavoastra.

Modul AMOLED Cinema are la baza o gama de culori DCI-P3 si pare gandit ca o alternativa mai agreabila pentru ochi. Ce e minunat la telefon galaxy S9 este ca puteti personaliza ecranul si mai mult - setati niveluri diferite de culori si alegeti varianta care va place. Exista suport complet pentru HDR10 varianta mobila, iar S9 poate transmite continut HDR din surse diverse ca Netflix. Acest lucru va asigura acces la filme si emisiuni TV cu un contrast optimizat si o gama de culori extinsa. Imediat ce veti urmari cateva cadre intunecate veti sesiza diferenta. Desigur inca mai e mult pana vom putea discuta despre HDR suport, dar S9 ramane cu siguranta un telefon cu un ecran intr-o forma moderna excelenta.

Telefonul Galaxy S9 este prevazut de asemenea cu un mod de filtrare a luminii ceea ce inseamna ca ecranul poate fi privit cu usurinta inainte de culcare (se tranforma intr-o nuanta calda portocalie si devine mai gentil cu ochiul uman). Puteti seta aceasta functie pentru a porni automat in fiecare seara. 

Cat priveste unghiurile de vizualizare acestea sunt foarte bune. Telefonul se comporta excelent si afara, nu doar in interior (este posibil sa observati o mica trecere albastruie de-a lungul marginilor displayului, dar acest lucru era de asteptat avand in vedere caracteristicile si limitele ecranului OLED).

Functia Always On Display ofera posibilitatea utilizatorului de a avea acces rapid la aplicatii si informatii utile. De exemplu, cu o simpla privire pe ecran puteti vizualiza numele melodiei pe care o audiati in casti. Activarea functiei Always On Display se face cu un oarecare cost si anume un consum de aproximativ 1% pe ora (ceea ce poate fi mult pentru autonomia generala a bateriei).

Telefon Galaxy S9 - Performanta

Telefonul Galaxy S9 este un model care bifeaza excelent la capitolul performanta. Pentru un telefon care costa 3000 de lei, acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator.

Ca si constructie hardware, telefonul Galaxy S9 vine dotat cu un chipset Exynos 9 Octa 9810 (prezent pe toata piata europeana si apreciat ca fiind similar in performante fata de competitorul sau Snapdragon 845). In afara de cresterile tipice in materie de viteza a procesoarelor (CPU si GPU), noile modele SoCs suporta caracteristici cum ar fi optimizarea recunoasterii faciale si posibilitatea de inregistrare video slow motion cu 960cadre pe secunda.

Dupa cum probabil va asteptati telefonul ruleaza fara probleme in aplicatii si meniuri, in redarea jocurilor si a fisierelor media. Difuzoarele stereo aduc optimizari importante in ceea ce priveste calitatea audio fara casti - asta inseamna ca telefonul se aude clar si bine chiar si la volum mai mare. Daca preferati castile, atunci le puteti folosi pe cele AKG pe care le veti gasi in cutie.

Cipul este insotit de memorie 4 GB, o capacitate mai mica decat ce ofera versiunea Samsung S9 Plus, adica 6 GB RAM. Diferentele acestea intre modele sunt destul de ciudate si v-ar putea tenta sa optati pentru modelul mai mare ca sa va bucurati de mai multa memorie. Cei care au testat ambele modele au aratat ca in realitate nu exista diferente atat de mari intre cele doua modele, din punct de vedere al performantei determinate de RAM. Cu toate acestea, in cifre, Samsung Galaxy S9 Plus are cu 50% mai multa memorie decat omologul sau S9.

In afara de difuzorul din partea inferioara, exista inca unul in partea de sus. Sistemul audio conceput de AKG suporta Dolby Atmos. Aceasta este o tehnologie de camera care utilizeaza difuzoare sustinute, amplasate strategic pentru a crea experiente imersive.

Raportandu-ne la smartphone samsung galaxy s9, Atmos ofera un plus de acuratete; un buton pe care il apesi pentru a simula un sunet manifestat la 360 de grade. Deci nu putem vorbim si despre continut Atmos. Oricum efectul este placut. Telefonul suna bina si exista o crestere a volumului atunci cand activati modul din bara de setari rapide. Pe alocuri poate fi perceput putin artificial si putin distorsionat la volum mare.

Calitatea apelurilor este excelenta si mult mai placuta comparativ cu iPhone X. Galaxy S9 are semnal puternic atat pe 4G cat si pe Wi-Fi. In plus exista suport pentru viteze de descarcare LTE de 1 Gbps si Bluetooth 5.

Capacitatea de stocare incepe de la 64 GB si poate fi extinsa printr-o cartela microSD. Telefonul Galaxy S9 este disponibil in mai multe versiuni - cu 64 GB, 128 sau 256 Gb memorie. Dintre acestia circa 12 GB revin sistemului de operare Android si aplicatiilor Samsung.

Telefon Galaxy S9 - sistem de operare si aplicatii

Galaxy S9 functioneaza impecabil cu sistemul Android 8.0 Oreo si interfata proprietara Samsung Experience 9.0. Dupa cum am vazut Galaxy S9 a venit cu schimbari minore fata de S8 in ceea ce priveste designul si performantele. Pe partea de software lucrurile nu se schimba.

Are icon-uri atragatoare si imbunatatite (File Manager, Messages, scurtaturi pentru contacte preferate, notificari in calendar, aplicatii la indemana etc), se misca foarte bine in aplicatii si are un panou de notificari intuitiv. Ecranul de start poate fi setat si in pozitie landscape, nu doar portret. Cu toate acestea, din anumite puncte de vedere nu reuseste sa-l egaleze pe Google.

Aplicatiile duble raman o mica problema: exista doua browsere disponibila, galerii, clienti de email si app stores. Puteti alege sa dezactivati sau sa nu vi se afiseze unele din aceste aplicatii, dar nu le puteti sterge. Acest lucru este valabil si pentru asistentul virtual Bixby. Puteti sa-l opriti, dar nu puteti scapa complet de el.

Bixby a fost facut cunoscut publicului odata cu lansarea lui Galaxy S8 si nu a lasat o impresie prea buna inca de pe atunci. Din pacate nu i s-au adus imbunatatiri nici pe noul telefon Galaxy S9. Exista intr-adevar un nou suport vocal pentru intrebari simple, dar in anumite conditii acestea nu dau randament. Samsung promite insa ca nu va renunta la optimizarea Bixby in viitorul apropiat.

Totusi trebuie sa recunoastem ca Samsung are cateva puncte forte in ceea ce priveste zona de software. Impresioneaza prin optiunile de customizare disponibile. Sunteti indemnat sa va jucati si sa imbunatatiti performantele si rezolutia ecranului dupa bunul plac. Rezolutia implicita este de 1080p. O puteti ajusta cu scopul de a economisi autonomia bateriei. Butoanele de control pentru calibrarea displayului sunt mai mult decat binevenite. In general posibilitatile de setare in ceea ce priveste economisirea bateriei la Samsung sunt unele din cele mai permisive.

Trebuie sa mentionam de asemenea ca telefonul Galaxy S9 are numeroase optiuni de securitate. Daca vreti sa-l folositi in interes de serviciu puteti seta aplicatii de mesagerie duplicate. De asemenea exista un folder securizat pentru fisierele private, lucru foarte util pentru zona business. Toate aceste caracteristici de securitate sunt relativ noi in sistemul de operare Android.

Cea mai importanta caracteristica a acestui telefon samsung galaxy s9 dualo subliniem spre final. Este vorba despre camera foto duala, cu senzor de 12 megapixeli, stabilizare optica si diafragma variabila (F/1.5 sau F/2.4). Diafragma extinsa este de apreciat in cazul fotografiilor realizate noaptea, pe intuneric, iar diafragma cea mica este recomandata pentru pozele pe care le faceti in timpul zilei (se obtin detalii foarte precise si fine). Pana de curand camerele foto veneau cu un senzor cu diafragma unica fiind gandite fie pentru fotografii "de noapte" (conditii de luminozitate scazuta; lumina de zi naturala), fie pentru cele "de zi". Dar Galaxy S9 darama compromisurile. Utilizatorul nu trebuie sa faca schimbul intre diafragme. Soft-ul este gandit special sa detecteze singur nivelul de luminozitate si sa-si regleze diafragma in consecinta. Rezultatul final: fotografii excelente indiferent de momentul zilei (lumină foarte slabă sau foarte puternica).

Telefon samsung galaxy s9 dual- Top 4 oferte in culori variate de la evoMAG

- VIOLET: ofertă specialăsamsung galaxy s9 64gbTelefon Mobil Samsung Galaxy S9, Procesor Exynos 9810, Octa Core 2.7GHz / 1.7GHz, Super AMOLED Capacitive touchscreen 5.8", 4GB RAM, 64GB Flash, 12MP, 4G, Wi-Fi, Dual SIM, Android

AURIU: Telefon Mobil Samsung Galaxy S9, Procesor Exynos 9810, Octa-Core 2.7GHz / 1.7GHz, Super AMOLED Capacitive touchscreen 5.8", 4GB RAM, dual sim 64GB Flash, 12MP, 4G, Wi-Fi, Dual SIM, Android

ALBASTRU: Telefon Mobil Samsung Galaxy S9 dual sim, Procesor Exynos 9810, Octa-Core 2.7GHz / 1.7GHz, Super AMOLED Capacitive touchscreen 5.8", 4GB RAM, 64GB Flash, 12MP, 4G, Wi-Fi, Dual SIM, Android

GRI Nou! Telefon Mobil Samsung Galaxy S9, Procesor Exynos 9810, Octa-Core 2.7GHz / 1.7GHz, Super AMOLED Capacitive touchscreen 5.8", 4GB RAM, 256GB Flash, 12MP, 4G, Wi-Fi, Dual SIM, Android

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Tehnologie » Merita sa cumperi telefon Galaxy S9 cu camera foto duala? - 4 oferte in culori diferite