Antena Meniu Search
x

(P) Tot ce trebuie să știți despre specificațiile aspiratoarelor

Specificațiile aspiratorului pentru performanțele sale reale sunt esențiale atunci când faceți cumpărături pentru un astfel de aparat. Puteți măsura performanța aspiratoarelor privind diferiți parametri.

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 16:28

Tot ce trebuie să știți despre specificațiile aspiratoarelor

Atunci când încercați să găsiți cel mai bun aspirator pentru dvs., este bine să cunoașteți aceste date. În acest caz, trebuie să înțelegeți specificațiile aspiratorului, astfel încât să puteți face o alegere educată.

Pe de altă parte, mulți producători folosesc specificațiile aspiratoarelor lor pentru a promova noi aspiratoare ca „modelul potrivit pentru dvs.” Ele ascund adesea anumite detalii care pot juca un rol cheie în a decide dacă un anumit model este potrivit pentru dvs. sau în utilizarea termenilor greu de descifrat pentru a încurca clientul și mai mult.

Așadar, să vedem ce înseamnă cele mai frecvente specificații pentru aspiratoare.

Specificațiile aspirator: ce să căutați

Puteți măsura performanța unui aspirator prin diverși parametri, dar nu toți sunt utili atunci când se determină puterea de aspirație și valoarea unui model.

Viteza aerului

Măsurată în metri pe secundă (m / s), kilometri pe oră (km / h) sau mile pe oră (mph).

  • Cu cât viteza aerului este mai mare, în general cu atât este mai mare puterea de curățare a aspiratorului.

  • Viteza mai rapidă necesită, de asemenea, un motor mai puternic, necesitând mai multă putere, cabluri mai groase etc.

Pentru a evita acest lucru, mulți producători mențin viteza fluxului de aer în anumite limite, dar folosesc diverse instrumente electrice, cum ar fi perii rotative și alte tehnologii similare, pentru a spori abilitatea de curățare a aspiratoarelor lor, fără a crește puterea motorului.

Flux de aer (adesea listat ca CFM)

Măsurat în litri pe secundă (l / s) sau metri cubi pe minut (m3 / min), fluxul de aer este cantitatea de aer care curge prin aspirator în orice moment.

Puteți determina acest parametru înmulțind aria secțiunii transversale a capului de curățare (sau a oricărei alte părți în care intră aer) și viteza aerului într-un punct dat.

Cu cât fluxul de aer este mai mare, în general, cu atât este mai mare puterea de curățare.

Această măsură descrie capacitatea aspiratorului de a transporta aerul care conține praf, resturi, alergeni și păr de animale de companie, printre altele, de pe podea / covor la coșul de gunoi. Un flux mai mare de aer necesită, prin urmare, filtre mai mari, motoare mai mari și mai puternice și cabluri mai groase. Dar un motor puternic înseamnă, de asemenea, că componentele aspiratorului se vor uza mai repede decât o unitate mai puțin puternică.

Această dimensiune ia în considerare atât puterea motorului aspiratorului, cât și rezistența sistemului de evacuare. Cu alte cuvinte, cu cât este mai mare valoarea CFM, cu atât este mai mare puterea de aspirație de care vă veți bucura. Cele mai multe aspiratoare disponibile în comerț au un flux de aer cuprins între 50 și 100 CFM.

Puterea de aspirație este extrem de importantă atunci când vine vorba de specificațiile și caracteristicile tehnice ale aspiratorului, dar fluxul de aer este probabil cel mai important.

Pentru a prezenta specificațiile fluxului de aer, producătorii măsoară de obicei CFM-ul fără furtun, baghete sau alte accesorii conectate. Deoarece dvs. conectați toate aceste instrumente și accesorii pentru aspiratoare, puteți ajunge la un CFM real mai mic decât cel pe care îl vedeți în descrierea specificațiilor produsului.

Presiunea de aspirație

Măsurată în centimetri de apă ridicată sau în pascale (Pa). Aceasta este diferența maximă de presiune pe care o poate crea un aspirator.

  • Aspiratoarele tipice de uz casnic pot crea o aspirație de 20 kPa.

  • Pascal este o unitate de măsură a presiunii care este egală cu o presiune de 1 newton de forță pe metru pătrat de suprafață. 20 kPa ar fi 20000 N / m2 sau aproximativ 2 tone pe metru pătrat, sau aproximativ 200 cm de apă.

  • Cu cât presiunea de aspirație este mai mare, cu atât este mai ușor pentru aspirator să ridice rapid bucăți mari de resturi.

  • Aspiratoarele mai puternice au, în general, mai multă presiune de aspirație, dar în detrimentul fluxului de aer, deoarece cele două specificații ale aspiratorului sunt invers proporționale.

  • Întrucât nu le puteți avea pe amândouă, căutați un aspirator care reușește să creeze un echilibru bun între cele două.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » (P) Tot ce trebuie să știți despre specificațiile aspiratoarelor