Antena Meniu Search
x

Galerie foto 10 județe intră în câteva ore sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până marți dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o nouă avertizare cod galben de vreme severă. Astfel, de astăzi, de la ora 22.00, până mâine dimijneață, este valabilă o alertă de ploi torențiale, grindină și vijelii în 10 județe din vestul, nord-vestul și centrul țării. De asemenea, meteorologii au emis mai multe coduri galben, roșu și portocaliu de caniculă, valabile marți și miercuri, în București și mai multe județe din sud-estul țării. 

de Redactia Observator

la 24.07.2023, 11:07

Codul galben de furtuni va fi în vigoare în intervalul 24 iulie, ora 22:00 – 25 iulie, ora 10:00.

Local în vestul, nord-vestul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp) și grindină. Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți (25 iulie) în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, iar miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) în special în sud și est. Sunt vizate judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad şi Hunedoara.

Harta județelor afectate de codul galben de furtuni

meteoromania.ro

Cod roșu de caniculă, marți și miercuri, în mai multe județe din sudul țării și în Capitală

Pe acelaşi subiect

Meteorologii au emis avertizări cod roșu de temperaturi extreme valabile marți și miercuri în mai multe județe din sudul țării și în Capitală.

Harta județelor afectate de codurile galben, portocaliu și roșu de caniculă

meteoromania.ro

Marți, va fi cod roșu în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

Harta județelor afectate de codurile galben, portocaliu și roșu de caniculă

meteoromania.ro

Miercuri, avertizarea cod roșu vizează județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și municipiul București. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40...42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » 10 județe intră în câteva ore sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până marți dimineață