Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto 9 judeţe şi Capitala intră mâine sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade la umbră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări de caniculă. Specialiştii anunţă val de căldură și disconfort termic accentuat în toată ţară, astăzi şi mâine. Pentru mâine este valabil un cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi judeţele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov. În restul zonelor va fi cod galben.

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 10:34

COD GALBEN DE CANICULĂ 

Interval de valabilitate: 9 iulie

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, 

Articolul continuă după reclamă

Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade și local de 38...39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Pe acelaşi subiect

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

9 judeţe şi Capitala, sub cod portocaliu de caniculă

Interval de valabilitate: 10 iulie

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum 

și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală). Potrivit ANM, valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

COD GALBEN DE CANICULĂ 

Interval de valabilitate: 10 iulie

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Prognoză specială în Bucureşti

9 iulie, ora 10.00 - 11 iulie, ora 10.00

Vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 38...39 de grade, iar minima termică va fi de 19...23 de grade.

Vremea 9 iulie. Valul de caniculă pune stăpânire pe întreaga ţară. Maxime de 38 de grade

Valul de cãldurã se va extinde şi intensifica uşor, astfel încât vremea va fi canicularã şi disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi local în nord şi centru şi pe arii extinse în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza, când vor fi averse slabe, descãrcãri electrice şi uşoare intensificãri ale vântului, local în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precum şi în nordul Carpaţilor Orientali şi izolat în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 şi 38 de grade, iar cele minime între 12...13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23...26 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Vremea » 9 judeţe şi Capitala intră mâine sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile resimţite vor depăşi 40 de grade la umbră