Antena Meniu Search
x

Aer polar în România. Apare bruma, iar temperaturile scad cu până la 20 grade Celsius

Un val de aer polar loveşte România, în următoarele zile. Răcirea se va produce începând de mâine, în nordul ţării, urmând ca temperaturile să scadă, de miercuri, şi în restul teritoriului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.09.2019, 14:17

Un val de aer polar loveşte România, în următoarele zile. Răcirea se va produce începând de mâine, în nordul ţării, urmând ca temperaturile să scadă, de miercuri, şi în restul teritoriului.

România va fi afectată de un val de aer polar care vine din nordul continentului începând de marți noapte, aducând temperaturi foarte scăzute.

Marţi, va fi ziua extremelor. Dacă în Maramureş, Crişana, Transilvania şi nordul Moldovei se răceşte dramatic, iar valorile nu vor depăşi 15 grade Celsius, în sud-vest, sud şi în sud-est aerul cald va persista, iar regimul termic va ajunge la 32…33 grade Celsius.

Miercuri, se răceşte şi în jumãtatea de sud a ţãrii, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 şi 26 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, nopţile vor fi reci, cu minime între -2…0 grade Celsius în depresiunile intramontane. Vremea rece se va menţine până la sfârşitul săptămânii.

Vremea marţi, 17 septembrie 2019 

Vremea se va rãci în jumãtatea de nord a ţãrii, mai accentuat în nordul şi în centrul Moldovei. Se mentine cald in Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei. Averse în Maramureş, în nordul Moldovei, local în Banat, la deal, la munte şi doar izolat în restul teritoriului.

Vânt în zona montanã, în special pe creste, unde va fi tare, iar la rafalã se vor depãşi viteze de 80...90 km/h şi doar pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse în zonele joase de relief, în special în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 16...17 grade în nordul Moldovei şi 33...34 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

Dacă în Maramureş, Crişana, Transilvania şi nordul Moldovei începe procesul de răcire, în sud-vest, sud şi în sud-est aerul cald va persista, iar regimul termic va ajunge la 32…33 grade

Prognoza meteo miercuri, 18 septembrie 2019

Vremea se va rãci în toatã ţara şi va deveni rãcoroasã în regiunile vestice, nordice şi centrale şi normalã termic în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 17 şi 27 de grade, iar cele minime între -3...-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de brumã, şi 14...15 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sud, sud-est, precum şi în zona montanã, unde pe arii restrânse va ploua slab.

Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi pe creste, unde va fi tare, iar la rafalã se vor depãşi viteze de 80...90 km/h, dar local şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului, cu precãdere în nord-est şi sud-vest (în general rafale de 45...60 km/h).

Miercuri, se răceşte şi în jumãtatea de sud a ţãrii, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 şi 26 de grade Celsius

Vremea joi, 19 septembrie 2019

Vremea va fi rãcoroasã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Ploi pe arii restrânse în sud-est şi doar izolat, pe parcursul zilei, în extremitatea de sud şi în cea de nord. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade, mai coborâte în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumã. Dimineaţa izolat se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo în Bucureşti 

Marţi

32 grade -soare

Miercuri

24 grade - variabil, nori

Joi

21 grade - nori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Aer polar în România. Apare bruma, iar temperaturile scad cu până la 20 grade Celsius