Meniu
Search
x

Alertă de ploi, grindină și vijelii în România. Jumătate de țară, sub cod galben de vreme severă până mâine

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de ploi torenţiale, grindină și vijelii care vizează mai bine de jumătate de țară. Avertizarea este valabilă până la noapte.

De Veronica Micu la 05.10.2020, 10:31
  • Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.
  • În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Potrivit meteorologilor, alerta meteo este valabilă în intervalul 5 octombrie, ora 15:00 - 6 octombrie, ora 18:00, și vizează instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei.

Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 50...60 l/mp, potrivit ANM.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85...95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50...60 km/h).

Temperaturi de peste 30 de grade în Capitală

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius, luni, iar marți vor fi maxime de 27 de grade Celsius.

Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a zilei de marți probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere.

Luni, temperatura maximă va fi de 30 - 31 de grade.

De asemenea, marți maximele se vor situa în jurul a 27 de grade.

Temperaturile minime vor fi de 17 - 18 grade.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă de ploi, grindină și vijelii în România. Jumătate de țară, sub cod galben de vreme severă până mâine