Antena Meniu Search
x

De mâine, ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara. ANM a emis o informare de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 2 septembrie, o avertizare cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru Capitală și nouă județe. De joi, intră în vigoare o informare meteo de furtuni în toată țara.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.09.2020, 11:12

  • O avertizare de caniculă a fost emisă în București și județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași și Giurgiu.
  • De joi, încep furtunile în toată țara.

În după-amiaza zilei de miercuri, în regiunile sud-estice disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade.

Avertizarea vizează județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Bucureștiul.

Joi, în regiunile sud-estice, după-amiaza, disconfortul termic va fi ridicat, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală(ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Alertă ANM de ploi, grindină  și furtuni în toată țara, joi și vineri

Meteorologii au emis o informare meteo valabilă de joi ora 12:00 până vineri ora 21:00, în sud-vest, centru, nord-est și la munte, iar apoi îndeosebi în jumătatea de est a țării.

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Două zile de caniculă în București. Vineri încep ploile

Meteorologii avertizează că în București vremea rămâne, miercuri și joi, caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. De vineri va ploua.

Conform prognozei meteo specială pentru București, de miercuri ora 10 până joi ora 9.00, vremea se va menţine caniculară după-amiaza, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în scădere uşoară faţă de ziua anterioră, va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 18...21 de grade.

Începând de joi dimineață până vineri la ora 9.00, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Din orele serii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Vor fi condiții pentru cantități de apă însemnate (în medie 10...15 l/mp). Temperatura minimă va fi de 18...19 grade.

Pe parcursul zilei de vineri, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse posibil însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în prima parte a zilei.

Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » De mâine, ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara. ANM a emis o informare de vreme rea