Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 13 judeţe, meteorologii anunţă viscol puternic, cu rafale de 100 km/h

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, mai mult avertizări nowcasting cod galben de vânt puternic, valabile în 13 judeţe, în următoarele ore.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.01.2021, 08:14

Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 13 de judeţe - Pixabay
  • La munte, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor fi chiar şi de 100 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Astfel, până la ora 9:00, în zona de munte a județelor Gorj, Vâlcea și Mehedinţi se anunță intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 metri rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, în zona înaltă de munte din Argeş, Buzău, Prahova și Dâmboviţa se vor semnala, până la ora 9:00, intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Sub cod galben sunt, până la ora 10:00, și localități din județul Botoşani, zona de munte din Vrancea și întreg județele Vaslui și Iași.

ANM anunță Intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55...60 km/h, iar în zona Carpaților de Curbură, 70...90 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Până la ora 11:00, la munte în judeţele Caraş-Severin și Hunedoara se vor semnala, la altitudini mari, intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Codul galben de viscol din Dobrogea, sud-estul Munteniei și sud-estul Moldovei a fost prelungit

Ieri, Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod galben de vreme rea din Dobroga, sud-estul Munteniei și sud-estul Moldovei, până joi, la ora 10. Este vorba de județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Codul galben care vizează județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța este valabil până joi, la ora 10.00.

De asemenea, se prelungește și atenționarea meteorologică din regiunile estice și sud-estice. Aici, vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol.

În centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua să ningă.

Și atenționarea meteorologică este prelungită până joi, la ora 10.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 13 judeţe, meteorologii anunţă viscol puternic, cu rafale de 100 km/h