Meniu
Search
x

Vreme severă în aproape jumătate de țară, în următoarele ore. Cod portocaliu în 9 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo, care anunță ploi puternice, vijelii și grindină. Astăzi, nouă județe sunt sub alertă cod portocaliu de vreme severă.

De Veronica Micu la 04.09.2020, 09:14
  • Meteorologii au emis cod portocaliu de vreme severă pentru nouă județe.
  • Temperaturile scad și în București: de la 31 la 24 grade Celsius.

Nouă județe au intrat, de vineri, de la ora 2.00, sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Atenționarea este valabilă până la ora 23.00.

De asemenea, potrivit ANM, alte județe din Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei, vor fi sub atenționare cod galben de vreme rea, tot până diseară.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 21 – 04 septembrie, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 septembrie, ora 02 – 04 septembrie, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50...70 l/mp.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vreme severă în aproape jumătate de țară, în următoarele ore. Cod portocaliu în 9 județe