Meniu
Search
x

Alerte cod galben și portocaliu de vreme severă în jumătate de țară. Ploi, grindină și vijelii până sâmbătă dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe. La munte, ploile vor topi zăpada.

De Veronica Micu la 27.05.2021, 10:16

Potrivit meteorologilor, alerta cod galben începe joi la ora 12.00 și durează până sâmbătă, ora 10.00.

În zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25 - 35 litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40 litri pe metru pătrat. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul țării, dar pe suprafețe mai mici și pentru intervale mai scurte.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu de vreme severă în 18 județe

Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare joi, ora 16.00 și expiră vineri la ora 21.00.

Meteorologii anunță ploi abundente în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Bacău.

Vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40 - 50 și pe arii restrânse 60 - 70 litri pe metru pătrat.

La altitudini de peste 2.000 de metri ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70 - 90 de cm încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

Prognoză specială în Bucuresti: Temperaturi minime de 14 grade Celsius, ploi și vânt

Meteorologii au actualizat joi prognoza specială emisă pentru București, avertizând că până sâmbătă vor fi perioade cu ploi și vânt. Temperaturile vor oscila între 14 și 24 de grade Celsius.

Joi ora 12.00 - vineri ora 9.00

Vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și temporar mai ales spre seară și în cursul nopții vor fi averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 5...8 l/mp și, posibil peste 10...12 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade.

Vineri ora 9.00 - sâmbătă ora 10.00

Vremea se va menține instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări și, temporar, vor fi averse și descărcări electrice mai ales în cursul zilei, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15...25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alerte cod galben și portocaliu de vreme severă în jumătate de țară. Ploi, grindină și vijelii până sâmbătă dimineață