Antena Meniu Search
x

Alerte cod galben și portocaliu în aproape toată țara. Ploi torenţiale şi vijelii în București și 32 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Specialiștii anunță ploi torențiale și vijelii, în cea mai mare parte a țării până sâmbătă noapte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.06.2021, 13:29

Astfel, în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00, este valabil un cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică.

Potrivit ANM, în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Potrivit meteorologilor, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni. Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu de ploi abundente în 12 județe

Pe acelaşi subiect

De asemenea, astăzi, la ora 12.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu de ploi abundente, care va expira mâine, la ora 23.00. Astfel, în județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp. Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

Vreme severă în toată țara până duminică seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteo de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 22:00.

În sudul, estul și centrul țării va ploua abundent și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...50 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Alerte cod galben și portocaliu în aproape toată țara. Ploi torenţiale şi vijelii în București și 32 de județe