Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Temperaturi peste cele normale pentru finalul lunii martie

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 martie - 8 aprilie 2024. Specialiştii ANM anunţă temperaturi peste cele normale pentru finalul lunii martie și începutul lunii aprilie. 

de Redactia Observator

la 12.03.2024, 08:15

Harta temperaturilor în Europa
- Observator

ANM a actualizat marţi, 12 martie 2024, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

"Început de săpătmână cu vreme predominant închisã şi ploi în toatã ţara. În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar vântul va accentua senzația de frig. Prin unele regiuni cantitãţile de apã vor depãşi 20...30 l/mp. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea zonelor, cu viteze de 45...60 km/h, iar la altitudini mari la munte, rafalele vor depãşi 80...90 km/h. Valorile termice vor fi în continuare peste cele normale pentru a doua decadã a lunii martie, cu maxime între 6 şi 15 grade. Spre finalul săptămânii valorile termice vor fi în creștere în majoritatea zonelor din țară, urmând ca regimul termic să depăsescă în continuare normalul perioadei", au explicat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo 12 - 18 martie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice.

Pe acelaşi subiect

Vremea 18 - 25 martie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nord- vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 25 martie  - 1 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 1 - 8 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată țara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 12 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Temperaturi peste cele normale pentru finalul lunii martie