Antena Meniu Search
x

ANM anunță vreme deosebit de caldă în weekend. Temperaturile maxime ating 14 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea va fi deosebit de caldă în acest weekend, în special în partea de sud și sud-est a țării.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.12.2020, 17:37

vremea în weekend
Prognoza meteo pentru intervalul 10 - 13 decembrie 2020 - Shutterstock
  • Vremea va fi caldă în weekend, însă sunt așteptate ploi pe arii extinse

Vremea joi, 10 decembrie 2020

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, dar va fi în general închisă. Va ploua în sudul, estul și centrul teritoriului și local, mai ales noaptea, în rest. La munte și, trecător, în nordul Moldovei, vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în regiunile sudice și estice, unde vor depăși local 15...25 l/mp, iar în nordul Olteniei și al Munteniei pe arii restrânse 30...40 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, în sud-est, est și la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei și 15 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Presiunea atmosferică va scadea dinspre sud-vest, incat regimul baric va deveni ciclonic.

Prognoza meteo vineri, 11 decembrie 2020

Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-est și în sudul extrem. Vor fi înnorări și temporar va ploua, pe arii relativ extinse în centrul, estul și sudul teritoriului și local în rest.

La munte și, trecător, în nordul Moldovei și estul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mixte și vor  fi condiții de polei, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Pe arii restrânse, cu precădere în zonele de deal și de munte, precipitațiile vor fi mai însemnate cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceață.

Presiunea atmosferică va continua sa scada dinspre sud-vest.

Vremea în weekend, sâmbătă, 12 decembrie 2020

Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă, local, în jumătatea de sud a țării, dar în general închisă. Temporar va ploua, pe arii relativ extinse în regiunile estice, sudice și centrale și local, mai ales noaptea, în restul teritoriului.

La munte, la altitudini de peste 1400 m, vor fi precipitații mixte și, izolat, condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și, trecător, în regiunle sud-estice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

Prognoza meteo duminică, 13 decembrie 2020

Vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est, dar în general închisă. Temporar va ploua pe arii extinse în jumătatea de est a țării și local, mai ales ziua, în rest.

La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » ANM anunță vreme deosebit de caldă în weekend. Temperaturile maxime ating 14 grade Celsius