Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Ciclon în Marea Neagră. ANM a emis noi avertizări cod galben și portocaliu de furtuni puternice pe litoral

Un ciclon format în Marea Neagră, în apropiere de ţărmul nostru, a adus furtuni şi ploi puternice pe litoral. Potrivit meteorologilor, în două zile a plouat cât pentru 2 luni. Iar veştile proaste nu se opresc. ANM a emis, în urmă cu puţin timp, două avertizări cod galben şi portocaliu de vreme severă, care vor afecta zona litorală a județelor Constanța și Tulcea. 

de Redactia Observator

la 30.08.2024 , 10:44

Meteorologii au emis, vineri dimineaşţă, noi avertizări cod portocaliu și galben de ploi torențiale şi vijelii pentru zona litorală a județelor Constanța și Tulcea.

Furtuni puternice pe litoral

COD GALBEN

Articolul continuă după reclamă

Interval de valabilitate: 30 august, ora 10 – 31 august, ora 10

Pe acelaşi subiect

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă

Zone afectate: Dobrogea

În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50...55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Potrivit ANM, fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza și seara, local și în centrul, sudul teritoriului, precum și la munte.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 august, ora 10 – 31 august, ora 03

Fenomene vizate: averse torențiale, importante cantitativ

Zone afectate: zona litorală a județelor Constanța și Tulcea

În zona litorală a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

Potrivit meteorologilor, ciclonul format în Marea Negră, în apropiere de ţărmul nostru, a favorizat dezvoltarea sistemului bogat în umiditate și energie. A plouat în aproximativ 2 zile cât pentru 2 luni.

Vineri dimineaţă, 13 localităţi din judeţul Constanţa s-au aflat sub avertizare cod roşu de ploi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Vremea » Ciclon în Marea Neagră. ANM a emis noi avertizări cod galben și portocaliu de furtuni puternice pe litoral