Antena Meniu Search
x

Un ciclon a adus ploile peste România. Furtunile au măturat jumătate de țară, iar acum se îndreaptă spre est

Furtuni ca de vară la început de octombrie, cu vânt puternic şi grindină. Ploile violente au măturat jumătate din ţară. Au pus la pământ copaci, au inundat străzi şi au provocat accidente. Meteorologii atenţionează că vijeliile se mută în această noapte spre est.

de Redactia Observator

la 06.10.2020, 20:45

Vezi și
  • Furtuni puternice s-au abătut asupra județelor Gorj, Timiș, Satu Mare, Suceava și Botoșani
  • Simona Căpșună, meteorolog Observator: "Ne putem aştepta şi la alte atenţionări în perioada următoare"
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Codul roşu de ploi şi vijelii emis de meteorologi ieri seară în Satu Mare a adus rafale de vânt de peste 90 km/h şi grindină

Bucăţile de gheaţă căzute au distrus grădinile oamenilor. Mai mulţi copaci au căzut pe cablurile care alimentează cu energie electrică câteva localităţi.

După o ploaie puternică mai multe străzi din Timişoara au fost inundate, iar tramvaiele au fost blocate până la eliberarea căilor de rulare.

Străzile s-au transformat în râuri şi în Botoşani, iar autoturismele au rămas blocate în şuvoaie după o ploaie torenţială care a paralizat centrul oraşului.

Nici judeţul Gorj nu a scăpat de furia naturii. În staţiunea Rânca vântul a luat pe sus tot ce a prins, iar în Hunedoara câteva gospodării au fost inundate.

Din cauza vremii au avut loc şi accidente. Un om a murit şi alţi trei au ajuns la spital în judeţul Suceava după impactul dintre un autoturism şi un TIR.

Şoferul unui alt autotren a pierdut controlul volanului lângă Fălticeni şi a ajuns cu mastodontul în şanţ. Din fericire aici nu au existat victime.

Vijeliile care au afectat vestul, centrul şi nordul ţării în ultimele 24 de ore vor ajunge peste noapte în est şi în sud-est unde 11 judeţe vor fi sub cod galben de furtuni puternice. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Din ciclonul care a trimis ploile peste cea mai mare parte a Europei, inclusiv peste România în ultimele zile, se va forma un alt ciclon în apropierea Mării Mediterane, furtună care se va deplasa spre Marea Neagră. Prin urmare, ne putem aştepta şi la alte atenţionări în perioada următoare pentru zona României după ieşirea din vigoare a actualului cod galben. Ei bine, aşa cum ştim, ciclonul are o mişcare în sens invers acelor de ceasornic, prin urmare va trage aer rece dinspre nordul către România, iar în a doua parte a săptămânii vremea se va răci semnificativ, însă temperaturile vor ajunge la valorile normale pentru această perioadă din an.

Meteorologii spun că în a doua parte a săptămânii, vremea se va răci faţă de temperaturile cu care ne-am obişnuit, însă vom avea valori normale pentru această perioadă din an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Un ciclon a adus ploile peste România. Furtunile au măturat jumătate de țară, iar acum se îndreaptă spre est