Antena Meniu Search
x

Vremea 25 iulie - 22 august 2022. Meteorologii anunță caniculă și ploi puține în ultima lună de vară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni, intervalul 25 iulie - 22 august 2022. Potrivit specialiștilor, vremea se va menține cãlduroasã, precipitaţiile vor fi pe spaţii restrânse, iar deficitul de umiditate din sol va fi extrem de ridicat. 

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 09:39

ANM a emis vineri, 22 iulie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

"Vremea se va menţine cãlduroasã şi în următoarea perioadă. Pe parcursul săptămânii viitoare va fi caniculă în sud-vest, în sud şi în sud-est, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Stresul termic va fi accentuat în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi în Dobrogea continentală. Precipitaţiile vor fi pe spaţii restrânse, iar deficitul de umiditate din sol va fi extrem de ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 40 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zonele de câmpie din sud şi est. Vorbim de un regim termic prognozat la umbră în adăposturile meteorologice", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo  25 iulie - 1 august 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Pe acelaşi subiect

Vremea 1 - 8 august 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Prognoza meteo 8 - 15 august 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea 15 - 22 august 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 25 iulie - 22 august 2022. Meteorologii anunță caniculă și ploi puține în ultima lună de vară