Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de ploi torențiale, în șapte județe, valabil până marți, la ora 10:00

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de ploi valabilă în șapte județe din țară. Alte județe sunt sub avertizare Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 10:48

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu județele Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța și jumătatea de est a județelor Ialomița și Călărași. În aceste zone va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și ziolat de peste 60-80 l/mp. Avertizarea este în vigoare de luni, de la ora 12.00, până marți, la ora 10.00.

În județele Iași, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău și în jumătatea de vest a județelor Ialomița și Călărași va fi Cod galben. În aceste zone se vor semnala averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp, iar pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Avertizarea Cod galben este în vigoare de luni, de la ora 10.00, până marți, la ora 12.00.

Pe acelaşi subiect

Prognoza specială pentru Capitală

Vremea în Capitală va deveni călduroasă, iar maximele vor ajunge la 31 de grade Celsius, se arată în prognoza specială pentru București, dată publicității de ANM. Potrivit ANM, de luni până marți, la ora 12.00, vremea în București va deveni călduroasă.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar condițiile pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 17-18 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 15 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de ploi torențiale, în șapte județe, valabil până marți, la ora 10:00