Cod portocaliu de vreme severă, în următoarele ore. Meteorologii anunţă rafale de 130 km/h în Cluj, zona de munte. A fost emis mesaj RO-Alert
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, o avertizare nowcasting cod portocaliu de vânt puternic, valabilă în decursul orelor următoare în zona montană a judeţului Cluj. De asemenea, până la ora 10.00 sunt valabile o informare de vânt şi polei, dar şi un cod galben de vânt puternic în Munții Apuseni, Carpații Orientali și jumătatea de vest a Carpaților Meridionali.
Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în Cluj, la altitudini de peste 1.800 de metri, vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze ce vor atinge la rafală 120 - 130 km/h.
Autorităţile au emis inclusiv mesaj RO-Alert.
De altfel, ANM a emis duminică o atenţionare cod galben de vânt, valabilă până marţi dimineaţa în Munţii Apuseni, Carpaţii Orientali şi jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali.
- În București, urmează trei zile cu temperaturi de primăvară. Joi vor fi 15 grade Celsius
- Vânt puternic şi ploi în toată ţara, până vineri dimineaţă. Codul galben de vreme severă la munte a fost...
- Fenomene extreme în Europa: Mai multe zboruri anulate din cauza vremii. Nordul Marii Britanii este îngropat în...
- ANM a actualizat prognoza meteo pe o lună, până la începutul lui februarie. Vremea se răceşte spre finalul...
- Vremea 6 - 20 ianuarie 2025. Val de aer cald peste România: temperaturile se vor apropia de 20 de grade, în...
Vremea se va încălzi în toată ţara
Potrivit prognozei pentru această săptămână, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei de luni în Maramureş, Transilvania şi Moldova, unde izolat va ploua slab, iar în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, vor fi precipitaţii mixte.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, cu rafale în general de 60...80 km/h în special în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni, dar local la cote mai reduse, pe parcursul zilei şi în vest, nord-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 7 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5...-3 grade în estul Transilvaniei şi 8...9 grade în Dealurile de Vest.
Pe arii restrânse, mai ales noaptea, se va semnala ceaţă.
Marţi, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a zilei în vestul, nordul, centrul şi sud-vestul ţării unde va ploua, iar la altitudini mari în nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în vest şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor situa în general între 9 şi 15 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.
Şi în Bucureşti vremea va continua să se încălzească, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0...2 grade. Îndeosebi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Miercuri, valorile termice se vor situa mult peste cele specifice datei, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade. Cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă şi în nord-vest. Pe arii restrânse dimineaţa şi noaptea se va forma ceaţă. În Capitală, în 8 ianuarie, temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. La finalul săptămânii, valorile termice se vor situa în continuare mult peste cele specifice perioadei în toată ţara. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare din a doua parte a intervalului, în majoritatea zonelor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰