Update

Cod Roșu de vreme severă: Rupere de nori în Moldova, sunt așteptate ploi torențiale de până la 45 l/mp

De Redactia Observator.
Publicat: 18.06.2021, 21:13.
Actualizat: 18.06.2021, 21:24

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Roșu de vreme severă imediată, valabil pentru localități din județele Bacău și Vrancea. Sunt așteptate ploi cu caracter torențial.

Cod Roșu: Rupere de nori în Moldova, sunt așteptate ploi torențiale de până la 45 litri pe metrul pătrat

Cod Roșu: Rupere de nori în Moldova, sunt așteptate ploi torențiale de până la 45 litri pe metrul pătrat

Shutterstock (imagine ilustrativă)

Județul Bacău: Dărmănești, Oituz, Asău, Agăș, Mănăstirea Cașin, Ghimeș-Făget, Slănic-Moldova, Zemeș, Palanca, Brusturoasa;

Județul Vrancea: Vizantea-Livezi, Câmpuri, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Paltin, Paulești, Negrilești, Bârsești;

Se vor semnala : Averse torențiale ce vor acumula în general 30...45 l/mp - în zona avertizată s-au acumulat în medie 70...80 l/mp; descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În Vrancea a fost emis un mesaj RO-ALERT:

Citește și:

Ciclon deasupra Mării Neagre. Va ploua într-o zi cât pentru o lună

Ciclonul din Marea Neagră a adus potopul la Galaţi şi ploi abundente în alte 12 judeţe. Suntem în a doua jumătate a lunii iunie, iar vara încă se lasă aşteptată. Dacă nu ar fi temperaturile ridicate, am putea crede că ne aflăm în plină toamnă. Ceea ce ar fi trebuit să fie doar furtuni trecătoare de vară s-a transformat în averse ce ţin cât e ziua de lungă.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: În continuare vorbim despre precipitaţii, despre ploi abundente în zona ţării noastre şi mai ales în regiunile din jumătatea estică a teritoriului, pentru că influenţa ciclonică, acest ciclon despre care s-a vorbit, din bazinul Mării Negre, ne influenţează în partea de est a ţării.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.