Antena Meniu Search
x

Dezastrul făcut de furtunile de Paște. Ploi torențiale anunțate și de 1 Mai

S-au rupt norii în Seara Învierii! Furtuni violente au lovit o mare parte din ţară, iar vântul puternic chiar a smuls acoperişul unei parcări, în Mureş. Ploi torențiale sunt anunțate și de 1 mai, când meteorologii prognozează un front atmosferic rece deasupra României.

de Redactia Observator

la 28.04.2019, 19:47

Vezi și

S-au rupt norii în Seara Învierii! Furtuni violente au lovit o mare parte din ţară, iar vântul puternic chiar a smuls acoperişul unei parcări, în Mureş. Mai mulţi şoferi şi-au găsit maşinile distruse. Ploi torențiale sunt anunțate și de 1 mai, când meteorologii prognozează un front atmosferic rece deasupra României.

O jumătate de oră a ţinut furtuna, în Mureş. Timp suficient pentru ca vijelia să lase prăpad în urma ei. Acoperişul unei parcări a fost pur şi simplu luat pe sus de vânt şi aruncat peste maşinile parcate. 14 autoturisme au fost avariate.

În Maramureş, peste 10 localităţi au rămas fără curent electric, după ce furtuna a rupt mai multe cabluri de curent. În Dâmboviţa, în schimb, ploaia abundentă a inundat străzile. La Voineşti, localitate faimoasă pentru producţia de mere, livezile, grădinile şi curţile au fost acoperite în câteva minute de un strat gros de grindină.

Grindina a lovit şi Braşovul. Aici bucăţi de gheaţă de dimensiunea unui ou de prepeliţă i-au speriat pe localnici. Şi la munte, vântul a suflat cu putere, iar norii negrii s-au adunat rapid deasupra crestelor. La cota 2000 şi pe Transfăgărăşan, furtuna a întunecat cerul, luminat din când în când doar de fulgere.

1 Mai cu ploi torențiale

Şi în zilele următoare, vremea va avea izbucniri violente.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De la mijlocul săptămânii, temperaturile nu vor depăşi 18 grade în Bucureşti şi pe litoral, iar la munte vor fi doar 10 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Dezastrul făcut de furtunile de Paște. Ploi torențiale anunțate și de 1 Mai