Furtuni și temperaturi scăzute în weekend în România. Meteorlogii anunță un val de aer rece
Furtuni violente se îndreaptă şi spre România! Fenomene extreme se formează deasupra Mediteranei şi ar putea lovi ţara noastră cu putere peste 48 de ore. În weekend, când zeci de mii de turişti sunt la mare, vijeliile ameninţă litoralul românesc.
Furtuni violente se îndreaptă şi spre România! Fenomene extreme se formează deasupra Mediteranei şi ar putea lovi ţara noastră cu putere peste 48 de ore. În weekend, când zeci de mii de turişti sunt la mare, vijeliile ameninţă litoralul românesc. E alertă în tot sudul Europei, după ce acelaşi ciclon care a îndoliat Grecia a făcut prăpăd în Italia şi Croaţia. Şi acolo, sunt români care au trăit vacanţe de coşmar.
Acelaşi ciclon mediteranean foarte activ a provocat furtunile devastatoare care au lovit cele trei ţări: Italia, Croaţia şi Grecia.
Meteorologii avertizează că şi România va fi în calea fenomenelor violente, peste doar câteva zile.
- Vremea de mâine 4 aprilie. Valorile termice se vor menţine apropiate de normalul perioadei. Maxime între 12 şi 20...
- Aer polar peste România. Iarna se reîntoarce în forță cu răcire accentuată, ploi, lapoviță şi ninsori,...
- Vremea de mâine 3 aprilie. Se mai răceşte un pic, însă temperaturile se vor apropia de normalul perioadei....
- Vremea de mâine 2 aprilie. Temperaturile scad în zona de nord a ţării. Maximele se vor situa între 9 şi 20 de...
- Capitala şi 10 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore
O explicaţie a furtunilor violente este temperatura medie care, la nivel global, creşte de la un an la altul. În Europa, luna iunie a fost cea mai călduroasă din 1880 pâna în prezent. Şi, din păcate, nu ne aşteaptă vremuri bune.
Cercetătorii elveţieni susţin că din cauza schimbărilor climatice, în următorii 30 de ani, temperatura medie va creşte în Toronto, Canada, cu aproape 3 grade, iar în Seattle şi Milano cu 2 grade şi jumătate. Nu mai spun că vremea în Londra va semăna izbitor cu cea din Barcelona zilelor noastre, la Madrid va fi ca la Marrakech în Maroc, iar Stockholm şi Moscova, oraşe în care locuitorii se confruntă rar cu călduri sufocante, vor semăna climatic cu Budapesta, respectiv Sofia.
Autorii studiului au ajuns la concluzia că 77% din oraşele planetei vor suferi schimbări majore ale climei şi toată Europa va avea veri şi ierni mai calde.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰