Antena Meniu Search
x

Furtuni și temperaturi scăzute în weekend în România. Meteorlogii anunță un val de aer rece

Furtuni violente se îndreaptă şi spre România! Fenomene extreme se formează deasupra Mediteranei şi ar putea lovi ţara noastră cu putere peste 48 de ore. În weekend, când zeci de mii de turişti sunt la mare, vijeliile ameninţă litoralul românesc.

de Redactia Observator

la 11.07.2019, 21:42

Vezi și

Furtuni violente se îndreaptă şi spre România! Fenomene extreme se formează deasupra Mediteranei şi ar putea lovi ţara noastră cu putere peste 48 de ore. În weekend, când zeci de mii de turişti sunt la mare, vijeliile ameninţă litoralul românesc. E alertă în tot sudul Europei, după ce acelaşi ciclon care a îndoliat Grecia a făcut prăpăd în Italia şi Croaţia. Şi acolo, sunt români care au trăit vacanţe de coşmar. 

Acelaşi ciclon mediteranean foarte activ a provocat furtunile devastatoare care au lovit cele trei ţări: Italia, Croaţia şi Grecia.

Meteorologii avertizează că şi România va fi în calea fenomenelor violente, peste doar câteva zile. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O explicaţie a furtunilor violente este temperatura medie care, la nivel global, creşte de la un an la altul.  În Europa, luna iunie a fost cea mai călduroasă din 1880 pâna în prezent. Şi, din păcate, nu ne aşteaptă vremuri bune. 

Cercetătorii elveţieni susţin că din cauza schimbărilor climatice, în următorii 30 de ani, temperatura medie va creşte în Toronto, Canada, cu aproape 3 grade, iar în Seattle şi Milano cu 2 grade şi jumătate. Nu mai spun că vremea în Londra va semăna izbitor cu cea din Barcelona zilelor noastre, la Madrid va fi ca la Marrakech în Maroc, iar Stockholm şi Moscova, oraşe în care locuitorii se confruntă rar cu călduri sufocante, vor semăna climatic cu Budapesta, respectiv Sofia. 

Autorii studiului au ajuns la concluzia că 77% din oraşele planetei vor suferi schimbări majore ale climei şi toată Europa va avea veri şi ierni mai calde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Furtuni și temperaturi scăzute în weekend în România. Meteorlogii anunță un val de aer rece