Antena Meniu Search
x

Video Iarnă prelungită sau vine primăvara? Urșii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș ne spun cum va fi vremea

Cine a trecut, ieri, pe la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, nu s-a mărginit doar să admire animalele, ci s-a interesat şi de starea vremii. Tradiţia spune că dacă ursul îşi vede umbra, în ziua de 2 februarie, urmează încă 40 de zile de iarnă grea. Iar dacă sunt nori şi umbra nu apare, înseamnă că primăvara este aproape. Numai că ieri a fost pe rând şi soare şi cer închis. Aşa că prognoza urşilor a rămas... în coadă de peşte. 

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 08:30

Vezi și

Ca în fiecare an, pe 2 februarie, târgu-mureşenii au venit la grădina zoologică să îl pândească pe Moş Martin. Aici se crede că urşii pot să prezică starea vremii pe termen lung. 

Dacă ursul iese afară din bârlog şi îşi vede umbra şi nu e ceaţă, el va rămâne înapoi pentru că va ţine iarna încă 40 de zile. 

Iar dacă este soare afară, iar ursul îşi poate vedea umbra, înseamnă că primăvara este aproape. 

Numai că anul acesta, predicţia a fost greu de făcut. Tocmai din cauza vremii. 

Pe acelaşi subiect

Andras Kopacz, director adjunct grădina zoologică Târgu Mureș: Din pacate anul acesta adica ziua de azi acum o ora era soare acum este cerul noros. Urșii nu au asa lucru cum să zic foarte ușor fiindcă din două în două ore se schimbă vremea, dar sperăm totuși că primăvara va sosi.

Prognoza meteo rămâne incertă

Cu alte cuvinte, prognoza rămâne incertă.

Oamenii rămân doar cu speranţele că primăvara e aproape.

Şi meteorologii reali confirmă că vremea va rămâne capricioasă, cel puţin în Mureş, în următoarele zile. Nu chiar de iarnă grea, dar rece şi ploioasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Iarnă prelungită sau vine primăvara? Urșii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș ne spun cum va fi vremea