Antena Meniu Search
x

Jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. ANM anunță viscol la munte și vânt puternic în restul zonelor

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă, valabile pentru jumătate de țară. Potrivit specialiștilor, în zona de munte va fi viscol, cu rafale de peste 100...120 km/h, iar în restul zonelor vânt puternic.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 11:59

Mai bine de jumătate de țară se va afla sub alerte cod galben și portocaliu de vânt puternic, viscol și ninsori, începând de vineri seară până luni dimineață.

Cod galben de intensificări ale vântului și viscol

Interval de valabilitate: 17 februarie, ora 20 – 20 februarie, ora 10

Zone afectate: la munte, la peste 1700 m altitudine

Pe acelaşi subiect

La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70...100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Cod portocaliu de intensificări ale vântului și viscol puternicâ

Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20

Zone afectate: la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h și va fi viscol puternic.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod galben de intensificări ale vântului

Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20

În intervalul menționat, în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55...65 km/h și izolat 70 km/h.

Cod portocaliu de viscol la munte

Interval de valabilitate: 17 februarie, ora 20 – 19 februarie, ora 20

În intervalul menționat în zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, și Suceava, la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă. La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua, prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În nordul, nord-vestul și centrul țării vor fi precipitații moderate cantitativ și pe alocuri se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vreme deosebit de caldă București, până luni

Prognoza specială pentru Bucureşti emisă vineri de Administația Națională de Meteorologie arată că, în intervalul vineri ora 20.00 - luni ora 10.00, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie reduse. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări sâmbătă și duminică, cu viteze în general de 45...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi 15...17 grade, iar cele minime, în creștere treptată, de la 2...4 grade, sâmbătă dimineață, până la 6...7 grade, luni dimineață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. ANM anunță viscol la munte și vânt puternic în restul zonelor