Antena Meniu Search
x

Vremea 4 februarie. Va ninge în aproape toate regiunile, iar temperaturile vor scădea simțitor

Vremea se răcește în toată țara, iar noaptea se ajunge pragul înghețului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi -1 grad. Iată prognoza pentru 4 februarie.

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 17:21

La noapte, cerul va fi noros, în prima parte a nopţii în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, apoi şi în rest. Vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare la munte, în Maramureş, Transilvania, jumãtatea de est a Munteniei, local în Dobrogea, pe suprafeţe mai mici în Moldova şi mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare) pe arii extinse în celelalte regiuni. Izolat se va forma polei. În Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi pe alocuri în Dealurile de Vest, cantitãţile de precipitaţii vor fi însemnate (în general de 15...25 l/mp) şi se va depune strat nou de zãpadã mai consistent. 

Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri în jumãtatea de vest a ţãrii, unde va avea viteze, în general, de 45...55 km/h, dar mai ales la munte, la altitudini de peste 1800 m, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, va fi viscol şi vizibilitate scãzutã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi Moldova şi 4 grade în sud-vestul Olteniei. Izolat, îndeosebi în est, sud-est şi depresiuni, se va forma ceaţã.

Vremea 4 februarie în țară

Pe acelaşi subiect

Vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimţi în special la valorile termice nocturne. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, exceptând pe parcursul zilei regiunile sudice şi vestice, unde vor fi mixte. Izolat se va forma polei. Local cantitãţile de precipitaţii vor fi însemnate în zona montanã, cu precãdere la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde pe alocuri se vor depãşi 25...35 l/mp şi se va depune strat consistent de zãpadã. 

Temporar vântul va avea intensificãri, mai susţinute la munte, cu rafale de peste 80...90 km/h la altitudini mai mari de 1800 m, viscolind ninsoarea şi scãzând vizibilitatea, precum şi în prima parte a intervalului în jumãtatea de vest, apoi în special în sud-est şi vest, vitezele urmând sa fie, în general, între 55 şi 65 km/h, amplificând senzaţia de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi -1 grad. Pe areale mici va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

Vremea 4 februarie. Va ninge în aproape toate regiunile, iar temperaturile vor scădea simțitor

Vremea 4 februarie în Capitală

La noapte, cerul se va înnora treptat şi cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de -2...0 grade.

Cerul va fi mai mult noros şi trecãtor vor fi precipitaţii slabe sub formã de ninsoare, iar pe parcursul zilei şi ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri noaptea, când la rafalã se vor atinge viteze în general de 40...45 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -2...-1 grad.  

Vremea 4 februarie la munte

Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificãri cu rafale de 50?70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depãşi 80?90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scãzutã. În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30?40 l/mp şi se va depune strat consistent de zãpadã. Temperatura aerului va fi în scãdere în special pe parcursul nopţii când vremea va deveni geroasã.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Vremea 4 februarie. Va ninge în aproape toate regiunile, iar temperaturile vor scădea simțitor