Antena Meniu Search
x

Video Primul episod de iarnă severă din acest an. Ninsori abundente și viscol puternic

Vremea în weekend. Ninsoarea va deveni, treptat, fenomenul meteo de interes atât în toată zona de munte, cât şi la altitudini mai mici. Acolo, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în această noapte, iar de duminică seara vor mai cădea doar fulgi de zăpadă în majoritatea regiunilor ţării.

de Simona Căpşună

la 08.01.2021, 16:39

Vezi și
  • Iarna îşi intra în drepturi la finalul săptămânii

Vremea în acest weekend

Sâmbătă, cu precãdere în regiunile sudice, pe suprafeţe mici vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formã de ninsoare. În cursul nopţii însă, activitatea intensă de deasupra Mării Mediterane va face ca un nou val de precipitaţii să patrundă în regiunile sudice şi sud-vestice ale ţării unde vor fi ninsori şi lapoviţã şi izolat se va forma polei. Vântul va avea intensificãri trecãtoare la munte. Temperaturile se vor încadra între -1°C şi 5°C pe timpul zilei, iar noaptea, minimele vor fi cuprinse între -11°C şi 2°C , cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Bucureşti, în această noapte temperaturile vor scădea până la 0°C, motiv pentru care lapoviţa se va transforma în ninsoare spre dimineaţă. Sâmbătă, în prima parte a zile şi din nou seara trecător va ninge slab. Temperatura maximă de sâmbătă va fi de 3...4°C, iar noaptea vor fi -2...-1°C.

prognoza meteo

Vremea sâmbătă, 9 ianuarie 2021

Observator

Duminică, norii vor aduce predominant ninsori în jumătatea de sud a ţării. Acolo, local, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi se va depune strat de zăpadă. În rest, fenomenele vor fi izolate şi slabe. La munte va ninge consistent, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali unde riscul de avalanşă va rămâne mare, grad 4 din 5 posibile. Vântul va avea unele intensificãri noaptea la munte, în sud şi în sud-vest. Temperaturile vor fi potrivite pentru această perioadă din an şi se vor încadra ziua între -1°C şi 7°C, iar cele minime vor fi cuprinse, între -8°C şi 3°C, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În Bucureşti, duminică va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă cu grosime în general de 8...10 cm. Vântul va prinde tot mai multă putere, iar noaptea, rafalele de 35...45 km/h vor viscoli ninsoarea. Pe timpul zilei nu vor fi mai mult de 2°C, iar noaptea temperaturile se vor situa în jurul valorii de -1°C.

prognoza meteo

Vremea duminică, 10 ianuarie 2021

Observator

Vremea tipică de iarnă va continua toată săptămâna viitoare. Nopţile vor aduce temperaturi de îngheţ, iar ziua vor fi în general valori sub 6°C în cea mai mare parte a ţării. Ninsorile vor fi prezente pe suprafeţe extinse în special în prima jumătate a săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Primul episod de iarnă severă din acest an. Ninsori abundente și viscol puternic