Antena Meniu Search
x

Foto Prognoza meteo 22 noiembrie 2021. Vreme caldă și frumoasă, cu temperaturi maxime de 15° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 22 noiembrie 2021.

de Redactia Observator

la 21.11.2021, 16:26

În noapte de duminică spre luni în nord-vestul și centrul țării nebulozitatea de nivel jos va persista, pe alocuri va fi ceață, iar cu totul izolat vor fi condiții de burniță. În restul țării, cerul va fi mai mult senin, dar în zonele joase de relief, mai ales spre dimineață, local se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi în Carpații Orientali. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 5 grade, ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest până spre 7...8 grade.

Vremea luni 21 octombrie 2021

În cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în sud-estul teritoriului și în zonele montane și submontane, iar în rest, îndeosebi în prima parte a zilei, local va fi ceață sau nori de nivel jos. Noaptea, treptat, nebulozitatea se va extinde și temporar va ploua în general slab, în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice și pe arii mai restrânse în rest. În Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali, dar posibil și în zona deluroasă din nordul Moldovei și în estul Transilvaniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în estul țării și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține caldă pentru această dată. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, însă noaptea treptat se va înnora și va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă de 4...6 grade. Dimineața va fi ceață sau nebulozitate de nivel jos.

Vremea la munte

Valorile termice se vor menține mai mari decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, dar noaptea se va înnora și local se vor semnala precipitații slabe, mixte, mai ales în Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile din aproximativ jumătatea sudică a continentului, din țările iberice și Golful Biscaya până în nordul Italiei și vestul Greciei, va predomina aspectul închis și ploios al vremii, în condițiile precipitațiilor pe arii extinse în peninsulele Iberică și Italică și de pe Marea Adriatică. Aceasta din urmă zona - la fel că partea nordică a Italiei și cea vestică a Albaniei și a Greciei - va fi expusă la ploi abundente, evenimente hidrologice nefaste și în general la manifestări de furtună, inclusiv descărcări electrice. De asemenea, nebulozitatea se va menține accentuată în regiunile din preajma Munților Alpi și în țările central-estice, însă precipitațiile din toate acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie slabă și pe suprafețe relativ mici. 

Vremea din restul continentului va fi mai degrabă schimbătoare, sub cer variabil - și chiar senin în apropierea Marii Mânecii și probabil în mare parte din Finlanda; iar regimul pluvial - reprezentat de lapoviță și ninsoare (iar ocazional ploi) slabe și mai răspândite ori frecvente pe Marea Nordului, în Norvegia, Suedia, țările baltice și nord-vestul Rusiei. Vânt intens se va observa pe ocean la vest de Portugalia și de Norvegia și la sud-est de Islanda, pe Marea Nordului și în Golful Biscaya; cel puțin moderat pe timp îndelungat va fi vântul în Rusia europeană și pe Marea Neagră, iar cu precădere slab - în spațiul balcano-carpatic, în Finlanda și în nordul Suediei. Va fi și ușor mai rece decât cu o zi înainte, acest proces inițiat la nord-vest de continent urmând a fi resimțit în mod notabil chiar și în nordul Spaniei și cel al României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Prognoza meteo 22 noiembrie 2021. Vreme caldă și frumoasă, cu temperaturi maxime de 15° Celsius