Antena Meniu Search
x

Foto Prognoza meteo 8 noiembrie 2021. Ploi și vreme caldă la început de săptămână

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 noiembrie 2021.

de Redactia Observator

la 07.11.2021, 16:05

vremea 8 noiembrie 2021
Prognoza meteo 8 noiembrie 2021. Ploi și vreme caldă la început de săptămână - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de duminică spre luni, în vestul și nordul țării, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Pe spații mici, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat, în centru. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile minime se vor încadra între 5 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni spre 2 grade.  Izolat va fi ceață, posibil asociată cu burniță.

Vremea luni 8 noiembrie 2021

Vremea va fi caldă pentru această dată în sud și sud-est, iar în restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 21 de grade, cele mai ridicate fiind în Muntenia și Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 3 și 10 grade. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a țării, unde va ploua pe arii relativ extinse și va fi variabil în sud și sud-est, unde ploile vor fi pe spații mici, cu precădere în zona de deal. Noaptea va ploua în regiunile sudice, centrale și estice și pe alocuri în rest, iar în Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși local 10...15 l/mp și izolat 25...30 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Banat, Transilvania și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în masivele sudice, iar în a doua parte a intervalului și în sud-est, pe arii restrânse. Mai ales dimineața, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil, cu înnorări în special noaptea, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8...10 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață

Vremea la munte

În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros în Carpații Occidentali și jumătatea nordică a Carpaților Orientali, unde va ploua pe arii relativ extinse. În restul zonei montane, înnoările vor fi temporare și doar pe arii restrânse va ploua slab. Noaptea vor fi precipitații în masivele sudice și estice și pe alocuri în rest. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, iar în Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși local 10...15 l/mp și izolat 25...30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în masivele sudice. Temperaturile vor marca o scădere față de intervalul precedent în cea mai mare parte a zonei montane.

Cum va fi vremea în Europa

În zona țărilor aflate în extremitatea vestică și de sud-vest, dar parțial și în zona țărilor nordice, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil și doar izolat se vor semnala ploi slabe. În restul continentului, vor fi înnorări mai ales în prima parte a intervalului și temporar vor fi ploi pe areale relativ restrânse, dar ponderea acestora va fi mai mare în zona bazinului mediteranean unde vor fi si cantități de apă mai însemnate.

În zonele montane înalte și în extremitatea nord-vestică a continentului vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări mai ales în zonele costiere, dar la cote mai reduse și în sudul și estul Europei. Valorile termice se vor menține ridicate în extremitatea sudică și de sud-est, vor fi în creștere în vest, sud-vest și în partea central-vestică, iar în rest vor fi în scădere treptată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Prognoza meteo 8 noiembrie 2021. Ploi și vreme caldă la început de săptămână