Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pentru weekend. Temperaturi de vară în sudul ţării, dar la munte va mai ninge

Vremea se încălzeşte în zilele ce urmează, iar maximele vor ajunge şi la 25 de grade. În Bucureşti temperaturile îndeplinesc condiţiile pentru închiderea căldurii centralizate.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 11:26

Temperaturi de vară în sudul ţării
Vremea se va încălzi în weekend - Pixabay
  • În Bucureşti vom avea temperaturi maxime de 25 de grade.
  • Încălzirea prin sistemul centralizat din Bucureşti va fi oprită.

Prognoza meteo pentru vineri, 24 aprilie 2020

Vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 23 de grade, mai coborâte în zona litoralului spre 12...13 grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Vremea în Bucureşti o să fie plăcută. Norii sunt tot mai rari, iar maxima va urca la 21 de grade. Temperatura minimă se va situa între 6 şi 7 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 25 aprilie 2020

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după orele prânzului, când va ploua cu o probabilitate mai mare în nord şi centru, precum şi în zonele de deal şi munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. 

Vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice, iar cantitãţile de apă pot fi izolat mai însemnate. 

Pe crestele montane, în partea a doua a intervalului, se vor semnala şi precipitaţii sub formã de lapoviţă sau ninsoare.

Vântul va avea local şi temporar intensificãri în majoritatea regiunilor, dar cu cele mai mari viteze în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 25 de grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

Vremea în Bucureşti va fi călduroasă. Temperaturile maxime vor ajunge la 25 de grade. Norii se adună seara şi noaptea, dar şansele să plouă sunt mici. Minima se va situa la 7-9 grade.

Prognoza meteo pentru duminică, 26 aprilie 2020

Vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei când doar pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în centru, nord şi est. 

La munte, în special pe creste, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, local în regiunile estice şi izolat în rest. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiţii de brumă.

Vremea în Bucureşti va fi mai răcoroasă decât în ziua precedentă, dar maximele vor depăşi 20 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 5 şi 7 grade. 

Se închide căldura în Bucureşti

Conform prognozei meteo din Bucureşti, temperaturile exterioare din următoarele zile îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru încheierea sezonului de încălzire.

Astfel, furnizarea încălzirii în sistemul centralizat de distribuţie din Capitală se opreşte din 27 aprilie, conform unui anunţ făcut de Primăria Capitalei. 

"Ca urmare, începând cu data de 27 aprilie, vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Bucureşti. Oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, astfel încât efectele vor fi resimţite în următoarele 72 de ore", arată PMB.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Prognoza meteo pentru weekend. Temperaturi de vară în sudul ţării, dar la munte va mai ninge