Antena Meniu Search
x

România, încremenită după ploaia îngheţată. Pe șosele şi trotuare abia se poate merge

România este încremenită după cele mai violente episoade de ploaie îngheţată din ultimii ani. Peste oraşele deja paralizate de gheaţă, meteorologii au transmis un nou avertisment de cod portocaliu de polei.

Vezi și

România este încremenită după cele mai violente episoade de ploaie îngheţată din ultimii ani. Peste oraşele deja paralizate de gheaţă, meteorologii au transmis un nou avertisment de cod portocaliu de polei. În Capitală şi în alte 10 judeţe, fenomenul freezing rain a transformat din nou străzile şi trotuarele în sticlă.

Copacii încărcaţi cu gheaţă au cedat azi-noapte şi s-au prăbuşit peste liniile de curent ale tramvaielor. Urmările sunt dramatice. Un bărbat a rămas fără un picior după ce a alunecat sub roţile unui tramvai. Iar în spitale, camerele de gardă sunt sufocate de pacienţi cu fracturi la mâini şi la picioare.

Capitala şi mai multe judeţe s-au confruntat, din nou cu ploaia îngheţată. Maşinile sunt încremenite sub un strat gros de gheaţă, iar pe trotuare se poate patina în voie. Şoferii trebuie să fie cu ochii în patru, pentru că pot să derapeze în orice moment. Aşa s-a întâmplat la marginea Capitalei, în Domneşti, unde s-a produs un accident în lanţ. O maşină a alunecat pe gheaţă şi a lovit un autoturism care, la rândul său, a intrat în alte două autovehicule. Doi bărbaţi au ajuns la spital, din fericire, fără răni grave.

Pe bulevarde, mai mulţi copaci s-au prăbuşit din cauza gheţii, fie pe şosea, fie pe cablurile electrice ale tramvaielor. Ploaia îngheţată a întrerupt şi alimentarea cu energie electrică a tramvaiului 32.

Cât timp a fost remediată pana de curent, s-a format coadă de tramvaie, iar călătorii au fost nevoiţi să ia alte mijloace de transport în comun.

Şi pietonii fac echilibristică pe trotuarele oglindă. În centrul vechi, tinerii veniţi la distracţie trebuie să aibă grijă cum merg, mai ales că străduţele sunt pavate cu piatră cubică.

Prima victimă a poleiului a fost un bărbat de 75 de ani, care se afla pe refugiul unei staţii de tramvai din Calea Rahovei. Omul a alunecat, a căzut chiar pe şine, iar roţile vagoanelor i-au secţionat unul dintre picioare.

În unele zone, stratul de gheaţă depăşeşte chiar şi un centimetru. Iar cei mai expuşi sunt copiii şi bătrânii. Au ajuns în valuri la camerele de gardă. În doar 24 de ore, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost aproape 2.000 de solicitări.

În Galaţi, un alt oraş afectat de fenomenul de ploaie îngheţată, medicii de la Ortopedie abia au putut face faţă numărului mare de pacienţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » România, încremenită după ploaia îngheţată. Pe șosele şi trotuare abia se poate merge