Antena Meniu Search
x

Video Schimbare bruscă a vremii în vacanţa de 1 Decembrie

Vremea frumoasă şi caldă se încheie în weekend.

de Simona Căpşună

la 26.11.2020, 15:04

Vezi și
  • Încă două zile cu vreme de toamnă, caldă și frumoasă
  • De duminică temperaturile vor scădea cu mai mult de 5°C

Încă două zile ne mai bucurăm de temperaturi mai mari faţă de cele normale în majoritatea zonelor. În jur de 12°C ... 13°C se vor înregistra la deal, dar anormal de cald va fi mâine chiar şi în staţiunile de la munte unde termometrele vor indica până la 11°C. În schimb, în zonele joase de relief persistenţa ceţii va face ca temperaturile să crească mai greu.

Fenomenele meteo de interes până sâmbătă seara vor fi ceaţa matinală asociată cu chiciură şi bruma la câmpie şi din depresiuni, câţiva stropi de ploaie sau fulgi de zăpadă în vestul, nordul şi centrul ţării.

Final de noiembrie cu vreme rece şi cu ninsori

De duminică, vremea se va răci galopant astfel încât, pe timpul zilei, temperaturile vor mai ajunge la valori în jur de 9°C doar în Dobrogea. Doi centri barici vor fi de interes pe final de toamnă şi început de iarnă şi ei vor dicta evoluţia temperaturilor şi precipitaţiilor din weekendul prelungit.

Hartă cicloni

aaa

aaa

Un anticiclon va avansa dinspre nord-vestul Europei şi va aduce aer rece, în timp ce un ciclon se va apropia dinspre Marea Mediterană şi va aduce precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul ţării. Vor fi ninsori în zonele mai înalte de relief şi ploi la câmpie, inclusiv în Bucureşti, dar chiar şi acolo, în intervalele de timp în care temperaturile vor coborî spre 0°C, stropii de ploaie se vor transforma în fulgi de zăpadă.

Cei care işi vor petrece weekendul prelungit cu ziua Sfântului Andrei şi cu Ziua Naţională în staţiunile de la munte, trebuie să fie echipaţi de iarnă.

Vremea duminică la munte:

Stâna de Vale: 0°C – ninsori slabe

Sinaia cota 1500m: 0°C – ninsori slabe

Predeal: 1°C – lapoviţă şi ninsori slabe

Semenic: -2°C – ninsori slabe

Rânca: -1°C – ninsori slabe

Păltiniş: -2°C – ninsori slabe

Straja: 0°C – ninsori slabe

Vremea rece şi cu ninsori din loc în loc se va menţine cel puţin până la jumătatea săptămânii viitoare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Schimbare bruscă a vremii în vacanţa de 1 Decembrie