Antena Meniu Search
x

Video Vin ninsorile în România. Pe mai multe drumuri utilajele de deszăpezire au ieşit deja la treabă

A venit iarna! E feerie albă pe crestele munţilor, iar cei care vor să se bucure deja de peisaje hibernale sunt sfătuiţi să nu plece neechipaţi la drum. Transalpina şi Trasfăgărăşanul s-au închis pe anumite tronsoane şi, pe mai multe drumuri din ţară, utilajele de deszăpezire au ieşit deja la treabă. 

de Simona Căpşună

la 17.11.2022, 19:27

Vezi și

Cea mai înaltă şi mai frumoasă şosea din România s-a acoperit cu un strat subţire de zăpadă. Aşa că, de la prima oră, Transalpina s-a închis. 

Cristi Tudor, DRDP Craiova: Acesta măsură este luată având în vedere prognoza meteorologică care ne anunţă că în următoarele zile vor fi precipitaţii sub forme de lapoviţă şi ninsori. Măsura a fost luată pentru a ne asigura că participanţii la trafic nu vor fi puşi în pericol. 

Drumarii îşi fac deja încălzirea pe mai multe drumuri din ţară. În Pasul Palma din Suceava, utilajele sunt deja la treabă.

Pe crestele Masivului Bucegi vântul a viscolit zăpadă, iar temperatura a scăzut la -5 grade Celsius

Pe acelaşi subiect

Iar la Bâlea Lac peisajul seamănă deja cu o ilustrată de sărbători. Iar Transfăgărăşanul a fost închis pe anumite porţiuni.

Pârtia olimpică de la Borşa nu e încă pregătită pentru sporturile de iarnă, dar turiştii se pot bucura de frumuseţea care îţi taie respiraţia. Dacă pe creste peisajul hibernal e deja la el acasă, în restul ţării ne vom mai bucura de toamnă. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: În următoarele zile, dinspre vestul şi sud-vestul Europei vor veni precipitaţii în mai multe etape. Asta înseamnă ploi în cea mai mare parte a ţării, ninsori pe creste şi, posibil lapoviţă şi ninsoare în jumătatea de nord a Moldovei. Nu vorbim de strat consistent deocamdată, ci doar de fenomene trecătoare, specifice toamnei. 

Şoferii sunt sfătuiţi să fie pregătiţi şi să nu plece la drum neechipaţi. Cei care vor să se bucure peisajele de vis au nevoie de anvelope de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Vin ninsorile în România. Pe mai multe drumuri utilajele de deszăpezire au ieşit deja la treabă